Σφήνα ο Ανδρουλάκης ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Σφήνα ο Ανδρουλάκης ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη ανακάτεψε για τα καλά την πολιτική τράπουλα, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπήκε σφήνα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο θετικών και αρνητικών απόψεων για τους τρεις προέδρους των κομμάτων. Συγκεκριμένα:

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη – συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση της GPO – το ταξίδι του στην Αμερική τον ανέβασε κατά τι στις θετικές απόψεις των ερωτηθέντων (από 49,8% στο 50,1%), έχοντας περισσότερες θετικές, παρά αρνητικές απόψεις (+50,1%/-49,5%).

Ο Αλέξης Τσίπρας, συγκριτικά φαίνεται κερδισμένος από το συνέδριο και τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι θετικές απόψεις ανέβηκαν κατά 5,3% (από 31,6% στο 36,9%). Συνάμα όμως έχασε τη δεύτερη θέση στις θετικές απόψεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μπήκε γερά στη μάχη, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση με 36,9% θετικές απόψεις, 51,2% αρνητικές και με ένα ποσοστό της τάξης του 11,9% να μην απαντά.

Στους κερδισμένους της νέας δημοσκόπησης είναι επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης (από 16,1% στο 19,4%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (από 11,8% στο 12,7%), ενώ χαμένος (για την ακρίβεια ο μόνος χαμένος), είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας (από 27,8% έπεσε στο 21,7%).