Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Σήμερα η παράσταση με τίτλο «Η τρόικα της Κεντροαριστεράς»

Share

Τα βλέμματα είναι σήμερα (Τρίτη 13/2, 18:00) στραμμένα στο Θέατρο Άλφα στην Πατησίων, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει απασχολήσει πολύ το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κυρίως δε αυτό που «πατάει» στην Κεντροαριστερά. Αναφερόμαστε στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Απέναντι στην Κυριαρχία Μητσοτάκη, Ποιος;», με ομιλητές τον Διονύση Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), τον Μανώλη Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ) και την Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, άσχετα με το τελικό της αποτέλεσμα, έχει λάβει μεγάλη έκταση στην κοινή γνώμη, με τους ομιλητές προφανώς κερδισμένους σε δημοσιότητα, άσχετα από την αντίδραση που υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα:

  • Από τη σημερινή συνάντηση προσωρινά κερδισμένος θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος χτίζει το αρχηγικό προφίλ του.
  • Η εκδήλωση βοηθά την Νέα Αριστερά καθώς παίρνει πόντους δημοσιότητας και βγαίνει στην επιφάνεια από την πολιτική απομόνωση στην οποία βρίσκεται.
  • Τέλος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης βάζει παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Χρηστίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των ομιλητών ο Δ. Τεμπονέρας θα βασίσει την ομιλία του πάνω στο «Μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων» στο οποίο έχει αναφερθεί, καθώς και στο μοντέλο του Δήμου Αθηναίων με τον Χάρη Δούκα. Από την πλευρά του ο Μ. Χριστοδουλάκης θα τοποθετηθεί πάνω στις θέσεις του κόμματός του, ενώ η Ε. Αχτσιόγλου θα παρουσιάσει την πλατφόρμα όπου η Νέα Αριστερά είναι ανοιχτή στο διάλογο των κομμάτων, προτάσσοντας την κοινωνική συμμαχία.

Παράλληλα όμως έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Κεντροαριστερά και το εσωτερικό των κομμάτων, με αποτέλεσμα οι κακές γλώσσες λένε σχετικά με την τρόικα ότι:

  • Ο Τεμπονέρας επενδύει για τον εαυτό του «πουλώντας σχέσεις» με τον Αλέξη Τσίπρα.
  • Η Αχτσιόγλου βγαίνει από την προσωπική της απομόνωση και μπαίνει και πάλι σε πρωτεύοντα ρόλο.
  • Ο Χριστοδουλάκης εξυπηρετεί συμφέροντα κάνοντας και το παιχνίδι του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι το οποίο διαψεύδουν μετά πάθους από το επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού.
  • Και οι τρεις έχουν κερδίσει τον τίτλο του «δελφίνου»
  • Στις εσωκομματικές επιθέσεις πρώτος βγήκε ο Μ. Χριστοδουλάκης και ακολούθησε ο Δ. Τεμπονέρας
  • Και τέλος ότι «οι δύο άνδρες θα συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις».

Σύμφωνα με πηγές

Στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για αυτό το θέμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, από το περιβάλλον του Δ. Τεμπονέρα έκαναν τη διαρροή που λέει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το σπίτι μας. Μακριά από εμάς και από μένα προσωπικά, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού. Ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις. Είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιδιώκουν συνθέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου. Προχωράμε όλοι μαζί μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στη έργα και της  ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς».

Υ.Γ.1 Όποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ παραβρεθεί στην εκδήλωση θα έχει σοβαρό πρόβλημα, με το μήνυμα να έχει σταλεί ήδη στους αποδέκτες!

Υ.Γ.2 Οι εμπνευστές της εκδήλωσης που τη βάπτισαν «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος;», σκέφτηκαν ότι με τον συγκεκριμένο τίτλο ενισχύουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας τον ως πολιτικό έμβλημα της εποχής;

 

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα