Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ περί προοδευτικότητας

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ περί προοδευτικότητας

Η σκληρή κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ περί προοδευτικότητας ξεκίνησε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε από την Κρήτη: «Πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

Τρίτος στην κούρσα μπήκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απευθυνόμενος μέσω twitter στον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, του έγραψε: «Έχω την εντύπωση πως όταν ήσουν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συνεργαστήκατε με Σαμαρά και Καρατζαφερη!! Άσε τον Καμμένο κατά μέρος, αυτός δεν τους κράτησε φανάρι τότε, έφυγε!»,

Σειρά είχε στη συνέχεια Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος απάντησε στον Π. Πολάκη, γράφοντας: «Λάθος εντύπωση έχετε Παύλο Πολάκη. Να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη. Υπουργοί στην Κυβέρνηση συνεργασίας με Σαμαρά και Καρατζαφέρη ήταν οι σημερινοί συνοδοιπόροι σας, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θάνος Μωραϊτης. Μαθήματα «προοδευτικότητας», λοιπόν, αλλού».