Σκόρπιες προσυνεδριακές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκόρπιες προσυνεδριακές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σας δίνουμε σκόρπιες ειδήσεις που έχους το ενδιαφέρον τους, ως επίσης και κρίσεις από βαριά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ

*Το σχόλιο που μας έκαναν για την εκλογή Συνέδρων είναι χαρακτηριστικό. «Με ποσοστό περίπου 75% – 80%% επικράτησε ο χυλός των Προεδρικών».

*Γνώστες των κινήσεων Τσίπρα θεωρούν ότι «ο Πρόεδρος θα βγάλει λαγό από το καπέλο του για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος». Ο λαγός δεν ακούει στο όνομα Παππάς, ούτε στο όνομα Σπίρτζης.

*Το ερώτημα που θέτουν κάτοικοι της Κουμουνδούρου, είναι πόσοι και ποιοι από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ θα επιβιώσουν σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής(;), καθώς «κομμάτια της όποιας γραφειοκρατίας θα εξατμιστούν».

*Πρώην Υπουργός μας είπε. «Άλλο χασμωδία και άλλο καθαρή φωνή. Άλλο πολυσυλλεκτική ψηφοθηρία και άλλο ιδεολογική καθαρότητα».

*Δύσκολα εκλέχτηκε σύνεδρος η βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, βάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα σε θέση αναζήτησης προσώπου για αλλαγή της βιτρίνας.

*Σε χαμηλή θέση εκλέχτηκε στα Εξάρχεια ως σύνεδρος ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος το πιθανότερο δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής.

*Δεν είναι ξεκάθαρο το αν ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή, ως επίσης και για τη Βουλή.

*Σε καλές θέσεις εκλέχτηκαν ως σύνεδροι ο ΠΑΣΟΚογενής Θάνος Μωραΐτης και ο ΔΗΜΑΡίτης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

*Μπορεί να έλαβε πρόσκληση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την έναρξη των εργασιών του Συνέδριου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πόδι του όμως θα πάει τελικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.