Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2025
8.5 C
Athens

Σπίτι που δεν το βλέπει ο ήλιος, το βλέπει ο γιατρός

Share

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Ομολογώ ότι έχω διαπράξει μία αμαρτία και σήμερα θα είμαι μονοθεματικός ασχολούμενος αποκλειστικά με το ΠΑΣΟΚ. Όπου και αν μίλησα, όπου και αν στάθηκα, όπου και αν τηλεφώνησα μου μιλούσαν για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οπότε έχω μάθει αρκετά και σας τα παραθέτω.

*Ρώτησα στο Μαξίμου σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στο Μαξίμου και μου είπε ο συνομιλητής μου. «Δεν μιλάμε για άλλα κόμματα και επίσης δεν μας απασχολεί το ότι θα ξαναβγάλουν τον Ανδρουλάκη».

*Η μιάμιση ώρα που σπατάλησαν στο τηλέφωνο ο Ανδρουλάκης με την Διαμαντοπούλου το βράδυ των εκλογών, σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις με την Άννα πιθανά να κλείσει διακριτικά το μάτι στον Νίκο και ο Νίκος να την βλέπει στη συνέχεια ως Βουλευτή χωρίς σταυρό!

*Το άκουσα από σοβαρό άνθρωπο, το λάτρεψα και σας το δίνω. Μου λέει λοιπόν. «Όπως είπε ο Δούκας στις δηλώσεις του, το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας. Σωστό, με τη διαφορά όμως ότι το 80% είπε δεν θέλουμε τον Δούκα, οπότε…».

*Παρατήρησα μία αναδίπλωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που με σθένος στήριζαν τον Δούκα της Αθήνας στα social media. Επίσης, αφουγκράστηκα κάποιους επίδοξους μελλοντικούς Προέδρους του ΠΑΣΟΚ να κλείνουν το μάτι στον Ανδρουλάκη με την ελπίδα ότι κλείνει τον κύκλο του με την επανεκλογή του!

*Οι πρώτοι υπολογισμοί με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των Γερουλάνου – Διαμαντοπούλου δείχνουν ότι την ερχόμενη Κυριακή θα ψηφίσουν περίπου 200.000 πολίτες, δηλαδή καμιά κατοστάρα χιλιάδες λιγότεροι. Αυτή η αποχή (αν ισχύσει) μεταφράζεται σε λογική επικράτηση του Ανδρουλάκη. Σημειώνω ότι το 2021 είχαν αποχή 25% καθώς οι 270.000 της πρώτης Κυριακής έγιναν τη δεύτερη 202.000.

*Οι Παπανδρεϊκοί (κοινώς λεγόμενοι ΓΑΠικοί), θα στηρίξουν την ερχόμενη Κυριακή τον Δούκα της Αθήνας, ενθυμούμενοι όμως ότι το 2021 έχασε ο ίδιος ο Γιώργος από τον Ανδρουλάκη, οπότε…

Μιχάλης Κατρίνης έχει μιλήσει ήδη με τον Δούκα (ο Δήμαρχος τον πήρε τηλέφωνο), ενώ αύριο θα μιλήσει και με τον Ανδρουλάκη. Τον θέλουν και οι δύο καθώς οι ψηφοφόροι του Κατρίνη είναι μπετόν αρμέ και θα μπορούσαν να ψηφίσουν την επιθυμία του!

*Συμβουλή που έδωσαν προς την Νάντια Γιαννακοπούλου. «Νάντια με το 2,29% που έχεις καλύτερα να μην πυροβολήσεις τον Ανδρουλάκη. Οι υπόλοιποι δεν θα πυροβολήσουν, οπότε άστο και συ!».

*Στη Θήβα, στον Δήμο όπου κατάγεται η γυναίκα του Δούκα και θα παντρευτούν σε 11 ημέρες, ο Δούκας ήρθε δεύτερος στις εκλογές και λένε ότι τον τιμώρησαν γιατί τους …πήρε το κορίτσι!!!

*Γελάω από το βράδυ της Κυριακής με τις πονηριές των δημοσκόπων. Παρουσιάζοντας καμιά δεκαριά κάρτες με αυτός που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2023, αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτούς που μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, αυτούς που θα ψήφισαν στις εκλογές του ΕΒΕΑ, αυτούς που θα ψηφίσουν στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του παιδιού τους, όπως και αυτούς που θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, εεεε, τότε είναι σίγουροι ότι θα πανηγύριζαν επειδή έχουν πετύχει το τελικό δίδυμο! Και κάτι ακόμα. Όλοι αυτοί που πανηγυρίζουν, ξέχασαν να πουν ότι δεν πέτυχαν τη διαφορά ανάμεσα σε Ανδρουλάκη – Δούκα.

*Πάντως οι δημοσκόποι που θα πιάσουν δουλειά από σήμερα αύριο δεν θα έχουν και τόσο δύσκολο έργο, καθώς θα έχουν να μετρήσουν μόνο δύο υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ (Ανδρουλάκης και Δούκας) και θα ξεμπερδεύουν με μία απλή ερώτηση. Θα ρωτούν. «Ψηφίσατε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ;». Αν απαντούν «ΝΑΙ» θα τους ρωτούν ποιον θα ψηφίσετε από τους δύο. Αν απαντούν «Όχι» θα τους λένε οι ερευνητές «Σας ευχαριστούμε. Γειά σας».

*Στα δημοσκοπικά news σας λέω ότι ο Φαναράς με τις δημοσκοπήσεις του στο Mega, μάλλον δεν βοήθησε την Διαμαντοπούλου με την οποία είχε μια καλή σχέση. Το ότι την έβγαζε δεύτερη μάλλον οδήγησε την Άννα να το πηγαίνει λάου λάου.

*Το φάουλ που χρεώνουν στο team της Διαμαντοπούλου είναι οι χαμηλοί (για να μην πω χαμηλότατοι) προεκλογικοί τόνοι και κυρίως το ότι δεν στήθηκε όλη η καμπάνια της πάνω στην λέξη «Πρωθυπουργησιμότητα».

*Η Διαμαντοπούλου έχασε γιατί έπαιζε συνέχεια άμυνα (κυρίως μετά το debate), ενώ ο Γερουλάνος έπασχε πολύ στο οργανωτικό κομμάτι, κάτι που φαινόταν σε μεγάλα εκλογικά κέντρα όπου δεν είχε εκπροσώπους!

*Το ότι το βράδυ των εκλογών ο Ανδρουλάκης στις δηλώσεις που έκανε είχε δίπλα του τον υιό Καρχιμάκη σας λέει κάτι; Μήπως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην Νάντια; Υ.Γ. Ακούω ότι ο Καρχιμάκης υιός παίζει σοβαρά για τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

*Στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει την εμφάνισή του στο debate ο Δούκας παραδέχθηκε ότι είναι «άπειρος». Ρωτώ λοιπόν με τη σειρά μου. Αν ο καπετάνιος μάθει πάνω στη φουρτούνα, μήπως το καράβι (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ) καταλήξει να γίνει Τιτανικός;

*Στα εντυπωσιακά της Κυριακής ήταν το κάλεσμα μεγάλων εφημερίδων προς τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως το διάβασα στο κύριο άρθρο της «Καθημερινής» η σκέψη που έκανα είναι ότι έλεγαν με τρόπο στον κόσμο που διαβάζει τη συγκεκριμένη εφημερίδα, να πάνε να ψηφίσουν την Διαμαντοπούλου (πρωτίστως) ή (δευτερευόντως) τον Γερουλάνο.

*Γνώστης της γλώσσας του σώματος παρατήρησε (εύστοχα) ότι ο Ανδρουλάκης έπαψε να είναι θυμωμένος, λες και κάποιοι του φύτεψαν (με το ζόρι;) ένα χαμόγελο στο πρόσωπο! Για να δούμε, θα το κρατήσει ή θα του κόψουν το χαμόγελο ο Δούκας, ο Πρωτόπαπας, ο Ευθυμίου, ο Κωνσταντινόπουλος και λοιποί;

*Διαβάζω λάθος υπολογισμούς σχετικά με το πόσοι είναι οι νέοι ψηφοφόροι στο ΠΑΣΟΚ και πόσοι από τους παλαιούς δεν πήγαν. Που την πατάνε όμως; Την πατάνε γιατί είναι πάρα πολλοί οι ψηφοφόροι που ενώ είναι μέλη βαρέθηκαν να κάτσουν στην ουρά για να ψάχνουν να τους βρουν και για να ξεμπερδεύουν έφτιαχναν μια αίτηση όπως τα πραγματικά νέα μέλη και φίλοι.

*Κλείνω σήμερα με ένα μη ΠΑΣΟΚικό video από την Βουλή, το οποίο πιστέψτε με, αξίζει να το δείτε. Θεός ο Πρόεδρος, θεά και η Μαρίνα…

 

διαβάστε περισσότερα

Προσωρινή απουσία…

0
Φίλες και φίλοι του Black Velvet καλημέρα και καλή μας εβδομάδα. Θέλω να σας ενημερώσω ότι θα λείψω για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα από την παρέα...

Επικαιρότητα