Στα δικαστήρια πολιτικοί και ΜΜΕ

Στα δικαστήρια πολιτικοί και ΜΜΕ

Βροχή οι αγωγές την Πέμπτη που πέρασε

Ιδιαίτερο δικαστικό – πολιτικό – εκδοτικό ενδιαφέρον είχε η Πέμπτη που μας πέρασε, με κόντρες ανάμεσα σε πολιτικούς με εκδότες και πολιτικούς εναντίον πολιτικών,

Την ίδια ημέρα υπήρχαν πέντε υποθέσεις στη δικαστική αίθουσα, με τις δύο εξ αυτών να εκδικάζονται και στις άλλες τρεις να απουσιάζει ο πρωταγωνιστής.

Η πρώτη δικαστική διαμάχη ήταν ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον εκδότη της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», Γιάννη Κουρτάκη, με αφορμή δημοσιεύματα για το σπίτι του Α. Τσίπρα στα Λεγραινά. Η υπόθεση εκδικάστηκε με μάρτυρα από την πλευρά των Παραπολιτικών τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Η δεύτερη υπόθεση ήταν ανάμεσα στον πρώην Υπουργό Μάρκο ΜΠόλαρη και την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και τον εκδότη της  Γιάννη Φιλιππάκη με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο «Κυνική ομολογία του του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη», «ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα βιβλία για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Μάρτυρας για λογαριασμό της εφημερίδας ήταν ο Ανδρέας Καψαμπέλης, ο οποίος όπως μάθαμε εκνεύρισε όχι μόνο τους αντιδίκους, αλλά και το προεδρείο!

Στις άλλες τρεις υποθέσεις – που δεν εκδικάστηκαν – ήταν πρωταγωνιστής ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Στην πρώτη έχει καταθέσει αγωγή ο Πάνος Καμμένος εις βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στη δεύτερη έχει καταθέσει αγωγή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ προς την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Στην τρίτη περίπτωση, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δεχθεί αγωγή από τον επίσης πρώην Υπουργό Εξωτερικός, Νίκο Κοτζιά.

Καμία από τις τρεις υποθέσεις δεν εκδικάσθηκε και αναβλήθηκαν, καθώς η δικηγόρος του κ. Καμμένου επικαλέστηκε πτώση του site με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τυπώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.