Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Στα νύχια μπαίνει το κατράμι και τ’ ανάβει…

Share

Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πήραμε μια καλή γεύση για το πως θε εξελιχθεί η συζήτηση για τον Προοδευτικό χώρο και την Κεντροαριστερά. Ο Ανδρουλάκης τα έχωσε στον «διασκεδαστή» Κασσελάκη και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του είπε «εγώ δεν κουβεντιάζω μαζί σου». Στον Κασσελάκη τα έχωσε και η Νέα Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε στο …άρμα του Μητσοτάκη. Κατανοώ ότι όλοι προσπαθούν να λάβουν την καλύτερη θέση στην εκκίνηση των Ευρωεκλογών, με τα καμώματά τους όμως η επόμενη μέρα του Προοδευτικού χώρου θα είναι από γκρίζα έως μαύρη. Πίσσα, κατράμι.

*Κουβέντιαζα με σοβαρό προοδευτικό πολιτικό σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει σε αυτόν τον χώρο και μου είπε. «Αυτά που ξέραμε στις πολιτικές αναλύσεις, ξέχασέ τα. Δεν υπάρχουν ποια. Για αυτό πρέπει να βρεθεί το νέο μοντέλο που θα έχει ως βάση τον άνθρωπο, τον άνθρωπο που έχει σοβαρές ιδεολογικοπολιτικές αξίες και δεν του αρέσει να γίνεται υποτακτικός κανενός»!

*Από σοβαρή συζήτηση με το …χρήμα, κατάλαβα ότι τα βαριά επιχειρηματικά ονόματα είναι σε αναζήτηση αυτή τη στιγμή ενός νέου συστήματος ισορροπιών, με στόχο την ανακατανομή των μεριδίων της αγοράς!

*«ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα με τους πολλούς εν δυνάμει στρατηγού, έχοντας έλλειψη σε λοχαγούς λοχίες και κυρίως στρατιώτες». Αυτό μου είπε ΠΑΣΟΚος, μου άρεσε και σας το μεταφέρω.

*Σας είχα ενημερώσει έγκαιρα ότι ο Λοβέρδος θα πήγαινε στο Άγιο Όρος, επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε, όπου ανάμεσα στις μονές που επισκέφθηκε ήταν και η Βατοπαιδίου. Γιατί μένω σε αυτό; Μένω γιατί δεν είναι διόλου απίθανο ο Εφραίμ να στείλει το μήνυμα με το όνομα του Ανδρέα, εκεί που στέλνει τα μηνύματά του. Σχετικά με αυτό το ταξίδι ψάχνω να βρω αυτόν που την κανόνισε και με κατεύθυναν σε εκδοτικό οίκο με βαριές εκδόσεις , ο οποίος εκδοτικός οίκος έπαιξε ρόλο και σε υποψήφιο του Λοβέρδου.

*Χθες είχαμε την κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ για την παρουσία του Αντώναρου που δεν έγινε δεκτή. Σας δίνω λοιπόν το παρασκήνιο. Ο καλεσμένος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή δεν έφτασε ποτέ και από την ΕΡΤ κάλεσαν στις 8 το πρωί την Κεχαγιά για να τους λύσει το πρόβλημα. Άμεσα τους πρότεινε τον Αντώναρο μέσω skype, αλλά από την εκπομπή, της απάντησαν ότι θέλουν κάποιον να είναι στο studio μέσα στα επόμενα λεπτά(!). Όλο αυτό είχε ως κατάληξη να προκύψει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ και να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση θέτοντας ερωτήματα προς την ΕΡΤ! Το σήριαλ Αντώναρος είχε και συνέχεια, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ξανα-επιτέθηκε στην ΕΡΤ γιατί δεν απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το σήριαλ μάλλον θα έχει και συνέχεια.

*Στη μάχη της Νέας Αριστεράς ανάμεσα σε Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Στέλιο Κούλογλου, φαίνεται ότι το προβάδισμα το έχει ο Γαβριήλ, καθώς απολαμβάνει σκηνές λατρείας βλέποντας στο πρόσωπό του την καθαρότητα και την κάθαρση. Παράλληλα όμως ο επί δεκαετία Ευρωβουλευτής Κούλογλου έχει (όπως είναι λογικό) έναν καλά στημένο μηχανισμό σε όλη την Ελλάδα, που μπορεί να τον φέρει στην πρώτη θέση. Διευκρινίζω ότι αυτά θα έχουν ιδιαίτερη αξία, αν τελικά η Νέα Αριστερά βγάλει μία έδρα!

*Κάνοντας ένα μικρό άλμα στον πολιτικό χρόνο προς τα μπρος και βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να καταλήγει στην τρίτη θέση, αναρωτήθηκα. Είναι σοβαρά πολιτικά μεγέθη ο Χριστοδουλάκης, ο Κωνσταντινόπουλος, η Γιαννακοπούλου, ο Γερουλάνος ή ο Χριστίδης για να αμφισβητήσουν τον Ανδρουλάκη και να μπορέσουν να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται;

*Κουβεντιάζοντας με Τσιπροψηφοφόρους οι οποίοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον Κασσελάκη τον οποίο δεν αντέχουν, διαπίστωσα ότι στην κάλπη θα βοηθήσουν κόμματα όπως το ΚΚΕ ή ο ΚΟΣΜΟΣ του Κόκκαλη, ενώ δεν στέλνουν ούτε έναν σταυρό στη Νέα Αριστερά.

*Από το ίδιο Τσιπρομάγαζο έλεγαν ότι δέχθηκε μεγάλη πίεση ο Αλέξης από τους Τσιπρο-υποψηφίους για να πάει στην εκδήλωση, έτσι ώστε να μην εκλεγούν μόνο Κασσελακικοί υποψήφιοι!

*Ρεχάγκελ, Θεοδωρίδης, Γκαγκάτσης είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα ευχηθούν στον Ζαγοράκη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του, βοηθώντας τον παράλληλα να ξαναβγάλει εισιτήριο για τις Βρυξέλλες.

*Καλό αποτύπωμα έχει αφήσει η υποψηφιότητα του Αεράκη (του παππά του Σασμού), του οποίου η σύζυγος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο τον «παπά» να το είχε στρίψει κάποια στιγμή και ο ίδιος προς τα εκεί. Πάντως Ζαγοράκης και Αεράκης είναι το δίδυμο που θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους που δεν τους έχουν στη δεξαμενή τους!

*Από τη συγκέντρωση που έκανε ο Ν. Παπανδρέου μου είπαν ότι ήταν πρωτότυπη και έξυπνη η εκδήλωση με τη βοήθεια του Λάλα και μου έστειλαν μια οικογενειακή φωτογραφία με τον Γιώργο (το πάω ηλικιακά), τον Νίκο, την σύζυγό του και τη θυγατέρα τους.

*Στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κάρυστο και ποιο συγκεκριμένα στην περιοχή Λυκόρεμα, έχουν τοποθετηθεί ανεμόμετρα, δηλαδή το στάδιο πριν τις ανεμογεννήτριες, με τους κατοίκους να έχουν ξεσηκωθεί καθώς έχουν μπερδευτεί με το πρωτοπόρο δάσος της Νότιας Εύβοιας, στο οποίο έχουν φυτευτεί …ανεμογεννήτριες!

*Στην καθιερωμένη μου βόλτα βρήκα τον Μανιάτη να κερδίζει διαρκώς τον δεύτερο σταυρό, κάτι που στο τέλος μπορεί να του δώσει ώθηση. Πηγαίνοντας όμως προς το τέλος είναι αποδεδειγμένο ότι ο ένας σφάζει τον άλλον, αφού ο θάνατός του ενός είναι η ζωή του άλλου!

*Μέτρηση που θα ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα άκουσα να παραγγέλνει ο ένας από τους πέντε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί τη μία από τις τρεις θέσεις που θα οδηγούν στις Βρυξέλλες. Μόλις πραγματοποιηθεί η δημοσκόπηση θα σας έχω νεότερα!

*Γράφει η πρόσκληση που έλαβα από τον Γιώργο Τσούμα: «Οι μεγάλες προσπάθειες αποκτούν νόημα όταν έχουν όραμα και φυσικά όταν τις βιώνεις με ανθρώπους που αγαπάς, εκτιμάς και συνδέεσαι μέσα από κοινούς αγώνες, ιδέες και αξίες. Την Τρίτη 23/4 στις 19:00 στο Lost Athens (Αρχελάου 7, Παγκράτι) σε καλώ να πιούμε ένα κρασί, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για τις ευρωεκλογές. Ένα όμορφο πολιτικό ταξίδι ξεκινά. 🙂».

*Κουίζ: Ποιος ή καλύτερα ποιοι έδωσαν εντολή στον Αλέξη να παραβρεθεί στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο; Από ποιον ή καλύτερα από ποιους έλαβε εντολή ο Αλέξης να κάθεται από κάτω και να ακούει τον τυχάρπαστο Στέφανο να του λέει με υφάκι «γεια σου Αλέξη» και στη συνέχεια να τον διατάζει «έλα επάνω»;

Κλείνοντας, φίλες και φίλοι της στήλης σας ενημερώνω ότι για προσωπικούς λόγους τις επόμενες μέρες της εβδομάδας δεν θα είμαι μαζί σας και ζητώ την κατανόησή σας. Το boss και η διευθύντρια μου έδωσαν το ok, οπότε…

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα