Στο σκληρό πόκερ για το χρόνο των εκλογών, ο Μητσοτάκης ξεκινά απέναντι στον Τσίπρα, με δύο άσσους στο μανίκι

Στο σκληρό πόκερ για το χρόνο των εκλογών, ο Μητσοτάκης ξεκινά απέναντι στον Τσίπρα, με δύο άσσους στο μανίκι

Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι το ερώτημα, «πότε θα γίνουν οι εκλογές;».

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί χθες από το βήμα της Βουλής, μίλησαν και ξαναμίλησαν για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν το χρόνο που έχει ο Πρωθυπουργός στο μυαλό του, χωρίς όμως – σύμφωνα με τους ίδιους – να έχουν πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Το ερώτημα «πότε θα γίνουν οι εκλογές;» είναι αυτό που κυριάρχησε μετά τη δευτερολογία του Κ. Μητσοτάκη, στο εντευκτήριο και στο καφενείο της Βουλής, ερώτημα που έθεταν μεταξύ τους ακόμα και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτος έθεσε το θέμα τον εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας: «Πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες, που όλοι λένε ότι έχετε αποφασίσει, αναγκαζόμενος προφανώς από τις εξελίξεις, να τις ανακοινώσετε μετά τον Δεκαπενταύγουστο. …Σας ζητώ, λοιπόν, σήμερα να σταματήσετε να «μαδάτε τη μαργαρίτα» και να δώσετε μια απάντηση».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στις εκλογές -επειδή ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν και μας ζητάτε εδώ να έρθουμε να προκηρύξουμε εκλογές-  θα σας ξαναπώ για ακόμα μία φορά αυτό το οποίο σας έχω πει πολλές φορές, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Φαίνεται να μην το ακούτε, αλλά τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου».

Κάπου εδώ όμως όλοι μπερδεύονται – και κυρίως οι πολίτες – καθώς ο Πρωθυπουργός ενώ ξέρει ότι στις πρόωρες εκλογές θα είναι ο κερδισμένος, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αφήνοντας το δύσκολο χειμώνα που έρχεται να τον βρει μπροστά του.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρα ζητά και ξαναζητά εκλογές εδώ και έξι μήνες εγκαταλείποντας τη λογική του ώριμου φρούτου, ενώ ξέρει ότι σε περίπτωση που προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές θα τις χάσει και θα κουβαλά στην πλάτη του, μία ακόμα ήττα.

Η παρτίδα των εκλογών εξελίσσεται τελικά σε ένα σκληρό πόκερ ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Τσίπρα και με τους δύο να μπλοφάρουν, με τη διαφορά ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει δύο άσσους στο μανίκι του. Πρώτος άσσος τα δημοσκοπικά ευρήματα (μέχρι τώρα) και δεύτερος άσσος το προνόμιο να αποφασίσει όποτε θέλει.

Περιμένουμε να πέσουν και άλλα χαρτιά πάνω στην τσόχα για να …ποντάρουμε στο χρόνο των εκλογών!