Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια …ωραία ατμόσφαιρα!

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια …ωραία ατμόσφαιρα!

Οι απόψεις, οι θέσεις και η γλώσσα που χρησιμοποιεί η «Βουλευτίνα» του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη ενοχλούν, όχι τόσο τα άλλα κόμματα όσο το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλούς συντρόφους της να την προσομοιάζουν ως τον «θηλυκό Πολάκη» του κόμματος.

Φωτιές άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ άρθρο της κας Αυγέρη στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Ο προοδευτικός κόσμος να ξαναγνωρίσει την Αριστερά χωρίς κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control», που είχε ως αποτέλεσμα να της απαντήσει –προφανώς ενοχλημένος – ο σύντροφός της Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα έγραψε ότι η Δώρα Αυγέρη «λέει ότι της κατέβει, με γλώσσα εφάμιλλή της «εκσυγχρονιστικής» δεξιάς».

Για να καταλάβετε το μέγεθος της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο της Δώρας Αυγέρη και την απάντηση του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

Δώρα Αυγέρη

«…. Ο προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Και ταυτόχρονα πρέπει να ξαναγνωρίσει την Αριστερά. Αυτό δεν γίνεται με κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control. Οι πολίτες δεν είναι περαστικοί που ρίχνουν ένα βλέμμα από περιέργεια. Το βλέμμα τους έχει απορίες. Συναπαντούμε, τους συναντούμε στους δρόμους. Τους πείθουμε για το δίκαιο των θέσεών μας και για την επιτυχία μιας συλλογικής, ριζοσπαστικής πορείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει πρώτα να οργανώσει ένα πλειοψηφικό πολιτικό μέτωπο απέναντι στη Δεξιά κι όχι να ανοίγει κοινωνικά μέτωπα εναντίον του».

Χριστόφορος Παπαδόπουλος

«Τι μας λέει η Δώρα Αυγέρη στην ΕφΣυν; Ότι είναι «αριστερόμετρο» και «κομματικοί μπράβοι» όσοι και όσες απορρίπτουν τους «ολίγο» ρατσιστές, «ολίγο» εθνικιστές, ομοφοβικούς, σκοταδιστές, που δέρνουν τη γυναίκα τους, καμιά φορά τη σκοτώνουν, επειδή είναι λεβέντες! Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από που αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ότι της κατέβει, με γλώσσα εφάμιλλή της «εκσυγχρονιστικής» δεξιάς. Σίγουρα οι πεποιθήσεις της δεν ταιριάζουν με το κόμμα που «υπηρετεί» στο κοινοβούλιο. Η τηλεόραση είναι διαβατήριο, δεν είναι όμως πιστοποιητικό».