Συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ομορφιά και την ευθραυστότητα του πλανήτη

Συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ομορφιά και την ευθραυστότητα του πλανήτη

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ και συγκλονιστικές, αυτές οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά και την ευθραυστότητα του πλανήτη, ενώ τονίζουν την ανάγκη προστασίας των φυσικών τοπίων μας. Είναι μερικές από τις επιλεγμένες εικόνες για το Earth Photo 2022, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ταινιών και φωτογραφίας που δημιουργήθηκε από το Forestry England και τη Royal Geographical Society στο Λονδίνο.

Η εικόνα του Yevhen Samuchenko για τη ροζ αλμυρή λίμνη στο Kherson της Ουκρανίας (κύρια εικόνα), είναι μία από αυτές που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Place. Η φωτογραφία, Στο Ροζ Πλανήτη, 1 Αυτοκίνητο και 2 Άτομα, είναι από μια μεγαλύτερη σειρά εντυπωσιακών όψεων που απαθανάτισε ο Samuchenko χρησιμοποιώντας ένα drone. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το καλοκαίρι, όταν το χρώμα της λίμνης είναι πιο πλούσιο – η ροζ απόχρωση της οφείλεται στη χρωστική βήτα-καροτίνη που παράγεται από τα φύκια.

Η επόμενη εικόνα είναι το Unearthed #1, επίσης από μια σειρά συνδεδεμένων εικόνων. Πάνω από 12 ημέρες το 2021, ο Romain Loubeyre φωτογράφισε το ηφαίστειο Fagradalsfjall στην Ισλανδία καθώς εξερράγη. Αυτή η φωτογραφία έχει μπει στη βραχεία λίστα στην κατηγορία Φύση.

Ακολουθεί το Wind Energy and Trees: Allied κατά της κλιματικής αλλαγής του Roberto Bueno, που περιλαμβάνεται στην κατηγορία Changing Forests. Η φωτογραφία του με ένα πεύκο και μια ανεμογεννήτρια στην Ταραγόνα της Ισπανίας, σχεδιάστηκε περίτεχνα για να απεικονίσει αυτό που αποκαλεί «οι δύο απαραίτητες πολιτικές κατά της κλιματικής αλλαγής».

Και τέλος, το Red Pepper Picking από τον Subrata Dey, ο οποίος φωτογράφισε εργάτες στο Bogura του Μπαγκλαντές, συγκομίζοντας τα πολύ δημοφιλή –και καυτά– τοπικά κόκκινα τσίλι. Αυτή η φωτογραφία μπήκε στη βραχεία λίστα στην κατηγορία Place.

Η έκθεση Earth Photo 2022 εγκαινιάζεται στο Royal Geographical Society στις 17 Ιουνίου.

ΣΤΟΝ ΡΟΖ ΠΛΑΝΗΤΗ, 1 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ 2 ΑΤΟΜΑ, 2019. Επιλεγμένη λίστα για το Earth Photo 2022.

ΓΕΒΕΝ ΣΑΜΟΥΤΣΕΝΚΟ

UNEARTHED #1, 2021. Επιλεγμένη λίστα για το Earth Photo 2022.

ROMAIN LOUBEYRE

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ: ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, 2020. Επιλεγμένη λίστα για το Earth Photo 2022.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟ

RED PEPPER PICKING, 2022. Επιλεγμένη λίστα για Earth Photo 2022.

ΣΟΥΜΠΡΑΤΑ ΔΕΥ