Συνεχίζονται οι ασκήσεις ισορροπίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με το δίδυμο Σβίγκου – Βασιλειάδης

Συνεχίζονται οι ασκήσεις ισορροπίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με το δίδυμο Σβίγκου – Βασιλειάδης

Συνεχίζονται οι ασκήσεις ισορροπίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με το δίδυμο Ράνια Σβίγκου – Γιώργος Βασιλειάδης, να εκλέγονται ως γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και ως αναπληρωτής γραμματέα αντίστοιχα, καθώς μέσα από αυτές τις επιλογές θα είναι ικανοποιημένοι και οι Προεδρικοί και οι «εχθροί του», μετά την εφεύρεση – μέσω καταστατικού – της θέσης του Αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς ο μέχρι χθες Γραμματέας, Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν είχε αναπληρωτή.

Η Ράνια Σβίγκου ανήκει στην «ΟΜΠΡΕΛΑ», άρα, με την πρότασή του, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει άνοιγμα στην «ΟΜΠΡΕΛΑ» (παράλληλα κλείνει στόματα), στις γυναίκες και στη νεολαία.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος διατέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, είναι καταχωρημένος από τότε στην ομάδα Παππά – Κρέτσου, δηλαδή στην σκληρή ομάδα των Προεδρικών.

Με την παρουσία τους στην Κουμουνδούρου, η Ράνια Σβίγκου απελευθερώνει σταυρούς στην Α΄ Αθήνας όπου ήταν υποψήφια το 2019 και πήρε 6.323 σταυρούς (πρώτη αναπληρωματική), ως επίσης ο Γιώργος Βασιλειάδης «χαρίζει» 12.180 σταυρούς στον Νότιο Τομέα της Αθήνας (βρέθηκε στη 10η θέση).

Αντιρρήσεις για την επιλογή της Ράνιας Σβίγκου εξέφρασε ο  Παύλος Πολάκης, o oποίος επέκρινε την επιλογή Τσίπρα και υπενθυμίζοντας ότι η Ράνια Σβίγκου ήταν ένα στέλεχος που στάθηκε απέναντι στη διεύρυνση του κόμματος και στην εισήγηση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση και δυναμική και αξίζει να σημειώσουμε ότι τις ίδιες απόψεις με τον Παύλο Πολάκη  εξέφρασε ο Στέλιος Παππάς (πατέρας του Νίκου Παππά).

Μετά από αυτό το συμβάν είναι πολλά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ενώ ανήκουν στις ομάδες στήριξης του  Αλέξη Τσίπρα, έλεγαν με νόημα, ότι πρέπει ο Παύλος Πολάκης να πάψει να κάνει ως συνήθως το προσωπικό του παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Θ. Δρίτσας κατέθεσε άλλες τέσσερις υποψηφιότητες οι οποίοι δεν ήταν στην  πρότασης του Α. Τσίπρα για την Πολιτική Γραμματεία και συγκεκριμένα τους Μιχάλη Σαμπατακάκη, Νίκο Φίλη, Πάνο Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία.

Από αυτούς εκλέχτηκαν οι Νίκος Φίλης, Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία.

Τέλος, προσπαθώντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να προετοιμάσει το έδαφος και να μετρήσει αντιδράσεις είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, με πρωτοκλασάτα στελέχη της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” όπως οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Βίτσας.

Από αυτούς οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας όπως και οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης  ζήτησαν να μην είναι στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.