Τα αποτυπώματα που άφησε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τα αποτυπώματα που άφησε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τα φώτα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έσβησαν, άφησαν όμως πίσω τους τα ίχνη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Στη μάχη των εντυπώσεων, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εικόνα, με τη διαφορά ότι έχασε στον παλμό και κυρίως στην ουσία, καθώς ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε ότι έχει δημιουργήσει κομματικό στρατό με ακόλουθους, χωρίς όμως βασικά ιδεολογικά προτάγματα. Στα συν του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η εμφανής ανανέωση σε επίπεδο συνέδρων, ως επίσης η συμμετοχή πολλών νέων.

Ισχυρά αποτυπώματα άφησε στο συνέδριο ο Κώστας Σημίτης, με την παρουσία του Πέτρου Ευθυμίου στη θέση του Προέδρου του Συνεδρίου, τον Νίκο Χριστοδουλάκη ο οποίος έχει αναλάβει το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την επανάκαμψη της Μιλένας Αποστολάκη, η οποία θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Ελάχιστα αποτυπώματα άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απλά με την παρουσία του και την ομιλία του, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκληρώνει τον κύκλο του, παρά το ότι αρκετοί πολιτικοί του υποστηρικτές βρέθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στους «χαμένους» του συνεδρίου είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Γερουλάνος, καθώς δεν άφησαν κανένα στίγμα στο συνέδριο, σε αντίθεση με τον Παύλο Χρηστίδη και τον απερχόμενο Γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είχε μια πολύ καλή ομιλία στο συνέδριο, όπως και καλή θέση (δεύτερη) στο ψηφοδέλτιο της Κεντρικής Επιτροπής.