Τα χρήματα των όπλων της BlackRock

Τα χρήματα των όπλων της BlackRock

Ο μεγαλύτερος μέτοχος των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπλων της Αμερικής δεν είναι ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος ή ένας 2A ταραχοποιός με έντονη παρουσία στο Reddit. Είναι η BlackRock, ο επενδυτικός γίγαντας που μιλάει για το πιο δυνατό παιχνίδι της Wall Street για το κοινωνικό καθήκον.

Γιατί έχει σημασία: Με τη μεγάλη δύναμη έρχεται λίγη ευθύνη.

Πίνακας κεφαλαίων: Η BlackRock κατέχει μερίδιο 16,18% στη Sturm Ruger (NYSE: RGR), θέση 15,26% στη Vista Outdoor (NYSE: VSTO) και μερίδιο 8,3% στη Smith & Wesson (Nasdaq: SWBI).

  • Η BlackRock λέει ότι καμία από αυτές τις μετοχές, συνολικής αξίας 597 εκατομμυρίων δολαρίων στο κλείσιμο της αγοράς της Πέμπτης, δεν διατηρείται σε ενεργά διαχειριζόμενα κεφάλαια.
  • Αντίθετα, βρίσκονται σε παθητικά κεφάλαια που συνδέονται με δείκτες τρίτων (δηλαδή, η BlackRock δεν επιλέγει ποιες μετοχές θα συμπεριλάβει). Η BlackRock προσφέρει επίσης προσαρμοσμένα προϊόντα για πελάτες που δεν θέλουν να εκτεθούν σε πυροβόλα όπλα. προϊόντα που δημιουργήθηκαν μετά τη σφαγή στο γυμνάσιο το 2018 στο Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Τι είπαν: Η BlackRock τονίζει τακτικά την αξία του ESG και του συνειδητού καπιταλισμού, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων σχολίων σχετικά με το πώς οι κατασκευαστές όπλων πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την κακή χρήση των προϊόντων τους. Μετά το Parkland, η εταιρεία είπε:

“Η πρόσφατη τραγωδία στη Φλόριντα οδήγησε στην BlackRock τον τρομερό απολογισμό από την ένοπλη βία στην Αμερική. Πιστεύουμε ότι αυτό το γεγονός απαιτεί ανταπόκριση και δράση από ένα ευρύ φάσμα φορέων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.”

Τι έχουν κάνει: Πολύ λίγο. Η εταιρεία κατάφερε τελικά να αποκτήσει κάποια δέσμευση κατασκευαστή όπλων, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποια από τις εταιρείες έκανε αλλαγές πολιτικής ή προϊόντων για να μειώσει τη βία από όπλα. Ούτε η BlackRock ισχυρίζεται ότι το έκαναν. Αντίθετα, η εταιρεία φαίνεται απλώς ικανοποιημένη που είχε τη συζήτηση και στη συνέχεια άφησε τις εργασίες να συνεχίσουν ως συνήθως:

Το 2020, για παράδειγμα, η BlackRock ψήφισε να επανεκλέξει και τους επτά διευθυντές της Smith & Wesson. Το 2021 καταψήφισε έναν διευθυντή, τον αντιπρόεδρο και τον πρόεδρο της επιτροπής του ESG Michael Golden, λέγοντας: «Η Εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας για αποκάλυψη ουσιωδών κοινωνικών πολιτικών και/ή κινδύνων».

Αλλά υποστήριξε όλους τους άλλους σκηνοθέτες των Smith & Wesson, σαν να ήταν μόνο ο Golden το εμπόδιο. Η αντίθεση με την πλήρη πλάκα θα ήταν μια πολύ πιο ισχυρή δήλωση αποδοκιμασίας, ακόμη κι αν δεν θα οδηγούσε σε διαφορετικό αποτέλεσμα (η Golden εξακολουθούσε να έχει καταφέρει). Η BlackRock αντιτάχθηκε επίσης σε ένα ψήφισμα, που έφεραν καθολικές καλόγριες, για να υιοθετήσουν οι Smith & Wesson μια συνολική πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απέτυχε αφού έλαβε την υποστήριξη των μετόχων του 44%, πράγμα που σημαίνει ότι η ψήφος της BlackRock θα την είχε βάλει στην κορυφή.

Η BlackRock καταψήφισε δύο διευθυντές της Sturm Ruger το 2020 και το 2021, αλλά λόγω ζητημάτων «διαφορετικότητας» και όχι για επιχειρηματικές πρακτικές ή πολιτική. Υποστήριξε επίσης όλους τους σκηνοθέτες της Vista Outdoor τα τελευταία τρία χρόνια.

Για να είμαστε σαφείς, η BlackRock δεν κατέχει καμία μετοχή στην Daniel Defense, την ιδιωτική εταιρεία της Georgia που κατασκεύασε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα για τη δολοφονία 19 μαθητών του Τέξας και δύο δασκάλων τους.

Η ουσία: Δεν πρόκειται για τα συναισθήματά μου για τους κατασκευαστές πυροβόλων όπλων. Ή το δικό σου. Αφορά τη BlackRock και πώς οι ενέργειές της δεν ταιριάζουν με τη ρητορική της. Και αυτό έχει σημασία γιατί, ως ο μεγαλύτερος εξωτερικός μέτοχος αυτών των εταιρειών, θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από εσάς ή εγώ.

Πηγή: https://www.axios.com

 

Tagged with