Tα δύο κάπα (Κ) της κυβέρνησης

Tα δύο κάπα (Κ) της κυβέρνησης

Ξεκινώ καταθέτοντας την καλημέρα μου στους αναγνώστες του Black Velvet. Για να με γνωρίσετε (που λέει ο λόγος), σας ενημερώνω ότι μου αρέσει πολύ να κουβεντιάζω με πολιτικούς αναλυτές και δημοσκόπους, έτσι ώστε να καταλάβω τι θέλουν οι πολιτικοί μας σωτήρες, αλλά και οι πολίτες που συμμετέχουν στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα κουβεντιάζω με πολιτικούς έτσι ώστε να μαθαίνω και να σας παρουσιάζω πραγματάκια, που έχουν μικρή ή μεγάλη αξία.

*Το ξέρετε το παιχνίδι με τα δύο κάπα (Κ) της κυβέρνησης; Για να το μάθετε, το παιχνίδι έχει να κάνει με το ποιος μένει και ποιος φεύγει σε ανασχηματισμό και τα δύο κάπα είναι ο Κικίλιας και ο Καιρίδης. Για τον Κικίλια είναι λίγο πολύ γνωστά τα χαΐρια του, αλλά υπάρχει ένα κακό κλίμα και για τον Καιρίδη, ο οποίος κακά τα ψέματα δεν πολυταιριάζει με τους μετανάστες!

*Κουβεντιάζοντας με δημοσκόπους που μελετούν τις καμπύλες των μετρήσεων που έχουν γίνει, θεωρούν ότι σε κάποιες από τις επόμενες δημοσκοπήσεις ο Ανδρουλάκης θα είναι δεύτερος ή με μια ανάσα δρόμο από την πλάτη του Κασσελάκη.

*Συζητώντας επίσης με αναλυτές, θεωρούν ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα καίγεται. Λίγο τα sms της Αχτσιόγλου, λίγο (για την ακρίβεια πολύ) η εκλογή Κασσελάκη, λίγο ο Σκουρλέτης με τα ΣΥΡΙΖΑϊκά τρολάκια, περνούν στο περιθώριο τον Τσίπρα, ο οποίος αν δεν μιλήσει σχετικά σύντομα, μπορεί να καταλήξει να είναι ο αριστερός Καραμανλής της Ραφήνας.

*Απορία. Ο Κυριάκος θα αφήσει τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να είναι και πάλι υποψήφιος παρά το ότι έχει κάνει δύο θητείες (άρα 10 χρόνια), στην Ευρωβουλή ή θα τον αποσύρει; Μην ξεχνάτε ότι από την οικογένεια δύο Κεφαλογιάννηδες (η Όλγα και ο Κώστας) είναι στη Βουλή!

*Έρχονται ξανά και ξανά στην επικαιρότητα τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου περί συνεργασιών. Σας λέω λοιπόν από την πλευρά μου, ότι όταν πετύχετε τον Γιώργο στην Αθήνα φωνάξτε τον για συνέντευξη, όπου θα σας μιλήσει για τη συνεργασία προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων και το άνοιγμα της αγκαλιάς για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κόμμα, αλλά θα μιλήσει και για τις δεδομένες απόψεις του περί του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα το οποίο – όπως έχει δηλώσει – δεν το θεωρεί προοδευτικό!

*Η εξήγηση στο ότι ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας …κόβει πρώτος το νήμα της δημοφιλίας στη δημοσκόπηση της Metron analysis (απαντούν όλοι οι ερωτώμενοι και όχι μόνο όσοι δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΚΕ), βασίζεται στο ότι είναι απλός, φιλικός και ανθρώπινος. Μήπως λοιπόν πρέπει να κάνουν μαθήματα στον Ανδρουλάκη, καθώς είμαστε στην εποχή της εικόνας και τους προσώπου; Καλό θα ήταν να τον φροντίσουν!

*Μου το είπε δημοσιογράφος που σήμερα είναι Κυβερνητικός Βουλευτής, μου άρεσε και σας το μεταφέρω. «Καλύτερα μια Κυβέρνηση που κάνει λάθη, πάρα μια λάθος Κυβέρνηση». Καλοοοό!

*«Βγαίνουμε δυναμικά μετά τα Χριστούγεννα και σαρώνουμε τα πάντα» είναι η εντολή που έχει δώσει ο Ανδρουλάκης στους συνεργάτες του, οι οποίοι προετοιμάζονται!

*Η στήλη εύχεται δύναμη, κάθε καλό με υγεία στον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος ξέρει να πολεμά.

*Ουρά έχουν τα μεσιτικά γραφεία από ανθρώπους που κρατούν στα χέρια τους, βαλίτσες ή σακούλες, με στόχο να προλάβουν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα , ένα σπίτι, ένα οικόπεδο, ένα …κάτι, έτσι ώστε να ξεπλύνουν το περιεχόμενο των βαλιτσών!!! Πολύ χρήμα εμφανίστηκε στην αγορά (κυρίως των ακινήτων) και αδειάζουν οι θυρίδες στις τράπεζες.

*Παρά την διόρθωση διαρκείας για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το ΧΑ βρίσκεται στην 4η θέση με κέρδη δεκαμήνου (Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023), της τάξεως του 28,3%. Καθόλου άσχημα για μια ρηχή αγορά. Τώρα, ο τραπεζικός δείκτης από την αρχή του έτους καταγράφει κέρδη 50,33%. Ωστόσο, οι αγοραίοι προειδοποιούν τους επενδυτές ότι ο κλάδος θα πηγαίνει με την λογική του ασανσέρ. Γιατί;  Από την μια το deal UniCredit-Alpha και ο συνολικός σχεδιασμός για την ιδιωτικοποίηση των συστημικών τραπεζών δίνει ώθηση, από την άλλη οι θεσμικοί αδειάζουν θέσεις, κοινώς ξεπουλάνε, για να αγοράσουν φθηνότερα  στη συνέχεια. Όσοι έχετε την καρδιά σας, κρατήστε αποστάσεις…