Τα κίτρινα γιλέκα και τα κόκκινα μπουφάν

Τα κίτρινα γιλέκα και τα κόκκινα μπουφάν

Μπορεί στη Γαλλία να έχουμε τα κίτρινα γιλέκα που κατακλύζουν τους δρόμους του Παρισιού, στην Ελλάδα όμως βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας τα παιδιά με τα κόκκινα μπουφάν, πάνω στα δίκυκλα.

Τα κίτρινα γιλέκα είναι ένα πολιτικό κίνημα για οικονομική δικαιοσύνη, που εμφανίστηκε στη Γαλλία στα τέλη του 2018.

Τα κόκκινα μπουφάν είναι οι εργαζόμενοι της efood στην Ελλάδα, που τον Σεπτέμβρη του 2021 πέτυχαν μια μεγάλη νίκη απέναντι στους εργοδότες τους και την Κυβέρνηση.

Τα κόκκινα μπουφάν ήταν αυτοί που ακούμπησαν την κοινωνία, με αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ οι πολίτες να διαγράφουν την εφαρμογή της efood από τα κινητά τους.

Τα κόκκινα μπουφάν θα γίνουν όμως παράδειγμα στην Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση;

Πήρε η Κυβέρνηση το μάθημά της, έτσι ώστε να μην ξαναδεί μπουφάν διαφόρων χρωμάτων να γκρεμίζουν νομοσχέδιά της; Καλά θα κάνουν οι όποιοι κύριοι Χατζηδάκηδες να ξανασκεφτούν, ότι διάφορα πολύχρωμα μπουφάν θα γκρεμίζουν ότι πάει κόντρα στην κοινωνία.

Κατάλαβε η Αντιπολίτευση τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ακουμπήσει την κοινωνία; Όχι με αντιεμβολιαστικές παρλάτες, ή με αντιπολιτευτικές κορώνες σκληρού ροκ, αλλά με θέσεις και προτάσεις, που θα τη βρίσκουν στο πλευρό των εργαζομένων.

 

Υ.Γ. Τις παραπάνω λέξεις τις γράψαμε, με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία και τη συνάντηση με τον Μακρόν, για να αγοραστούν αυτή τη φορά φρεγάτες.

Tagged with