Τα κόμματα στη Βουλή, 24 ώρες μετά

Τα κόμματα στη Βουλή, 24 ώρες μετά

Πέρασαν 24 ώρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίες και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που όλοι το περιμέναμε, η εικόνα που έχει μείνει στο μυαλό μας είναι μια εικόνα μιζέριας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν ανέβουν στο βήμα να μιλήσουν, πατούσαν το play και όλοι μιλούσαν για το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, τα εσωκομματικά του, τις δημοσκοπήσεις και την ανάσα του ΚΙΝΑΛ που νοιώθουν στο σβέρκο τους. Για να μην μπερδεύονται μεταξύ τους άλλαζαν τη σειρά στα «κτυπήματα» που κατάφερναν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και μέσα στις ομιλίες τους θα υπήρχε από τρεις έως πέντε φορές το όνομα «Μητσοτάκης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να βγαίνουν από μπαούλο που μυρίζει μούχλα, έλεγαν όλοι το ίδιο ποίημα, με στοίχους που περιείχαν τις λέξεις «νεκροί από την πανδημία», «ακρίβεια» και στο ρεφρέν «Φουρθιώτης». Παππάς, Σκουρλέτης, Βούτσης, κλπ, με ύφος σκληρού τιμωρού και με τον Πολάκη ως συνήθως σε ρόλο bodyguard, μας έκαναν να νοιώσουμε ότι βλέπουμε μια χιλιοπαιγμένη ταινία, που με σκληρά συντηρητικά τη διατηρούν ακριβώς ίδια, μόνο που έχει πάνω της ημερομηνία λήξης.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, στο ΚΙΝΑΛ ξεχώρισε η Νάντια Γιαννακοπούλου με την ενέργειά της που εύκολα τη μετατρέπει σε υστερία, όπως τον Γραμματέα του ΚΚΕ που έγινε το viral του τριημέρου με τον «Παπαρατσένκο» και τέλος στα άλλα δύο κόμματα, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25, κολλάει η φράση «μία από τα ίδια».

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε προχθές από τη Βουλή και πλέον μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι θα τον περιμένει από τα κόμματα.