Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Τα λόγια είναι περιττά…

Share

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Ξεκινώ κάπως διαφορετικά σήμερα και συγκεκριμένα με το τραγούδι «Και έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα…». Αυτοί είναι oι στοίχοι που μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβαζα την επιστολή που έστειλε η ΕΕ στην Κυβέρνηση ως απάντηση στην επιστολή του Μητσοτάκη για την ακρίβεια στα super market. «Έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα, μ’ όλα τα παράπονά μου» είναι ο ακριβής στοίχος που λίγο ποιο κάτω λέει, «Έλεγα να γινόταν ένα θάμα, έλεγα, έλεγα, έλεγα…»!

*Στα της Ευρώπης σας έχω νεότερα και βάζω μπρος. «Ούτε ζέστη, ούτε κρύο» είναι η φράση που μου είπαν για να μου δώσουν το κλίμα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Σχοινά. «Δεν έχει ειπωθεί τίποτα μεταξύ τους. Δεν έχουν κουβεντιάσει, αν και έχουν καλή σχέση μεταξύ τους», είναι η επόμενη φράση που μου χάρισαν.

*Κάτοικος τώρα της Κομισιόν θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι να κάνει τη δεύτερη θητεία της η Ούρσουλα και μάλιστα θα εκλεγεί τον Ιούλιο, καθώς είναι δύσκολο να αφήσει η Ευρώπη την εκλογή Προέδρου και την επιλογή Επιτρόπων τον Σεπτέμβριο, ενώ γύρω μας σκάνε διαρκών βόμβες. Το πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει η Ούρσουλα είναι τα κουκιά στο Ευρωκοινοβούλιο.

*Στην περίπτωση που εκλεγεί η Ούρσουλα, ο φίλος μου στην Κομισιόν θεωρεί ότι θα δώσει στον Μητσοτάκη όποιο χαρτοφυλάκιο θέλει από το πάνω ράφι και δύσκολα θα μπει σε κουβέντα για το αν θα είναι ή όχι ο Σχοινάς. Μπορεί ο Μαργαρίτης να είναι άριστος συνεργάτης και ένα από τα πρώτα βιολιά στην ορχήστρα της Ούρσουλα, δύσκολα όμως θα μπει σε παζάρι με τον Μητσοτάκη που θα φέρει τα καλύτερα Ευρωπαϊκά αποτελέσματα για το ΕΛΚ.

*Τα ονόματα πάντως που βρίσκονται στο μυαλό του Μητσοτάκη είναι ο Γεραπετρίτης, ο Σχοινάς, ο Τζιτζικώστας και ο Σκυλακάκης, χωρίς όμως να αποκλείεται η Κεραμέως, καθώς η γενικότερη προτίμηση που υπάρχει για γυναίκες στα υψηλά αξιώματα, μπορεί να σπρώξει ψηλά την Κεραμέως.

*Κατά τα λοιπά, για τη θέση του High Representative / Vice President (Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ακούγονται οι Φιλελεύθεροι, Αλεξάντερ Ντε Κρο (Πρωθυπουργός του Βελγίου) και η Κάγια Κάλλας (Πρωθυπουργός της Εσθονίας. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την 1η περίοδο θα είναι ο Πορτογάλος Σοσιαλιστής, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας του από το 2015 έως το 2023.

*Σε Ευρωπαϊκό κλίμα ήταν η ομιλία του Βαρουφάκη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου σύμφωνα με συνεργάτη της στήλης ο Γιάνης (με το ένα ν) μπροστά σε 114 άτομα (η ακριβής καταμέτρηση), τα έριχνε διαρκώς στην Ούρσουλα την οποία «έστειλε στις Βρυξέλλες η Μέρκελ για να την ξεφορτωθεί» προεξοφλώντας ότι θα είναι και πάλι Πρόεδρος της Κομισιόν. Επίσης αναφέρθηκε στον Γάλλο Πρόεδρο με τη διαφορά ότι τον αποκαλούσε αντί για Μακρόν, Μικρόν!

Από τις Βρυξέλλες πετάχτηκα μέχρι την Νέα Υόρκη όπου σύμφωνα με Αμερικάνο πράκτορα του BVI (Black Velvet of Investigation), οι περίπου τρεις χιλιάδες που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο είναι μοιρασμένοι ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο. Μου περιέγραψε (ο mr BVI) μία Ελληνοαμερικάνικη αντίδραση προς την Κυβέρνηση, η οποία αν γίνει πραγματικότητα θα την …πληρώσει η υποψήφια με την ΝΔ, Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου, η οποία είναι δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον. Την αντίδραση πάντως είμαι σίγουρος ότι την έχει πάρει χαμπάρι το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και η Ορθοδοξία!

*Με παρότρυναν να προσέχω τις δημοσκοπικές επικαλύψεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς σε πολλές δημοσκοπήσεις το πάνω όριο του ΠΑΣΟΚ και το κάτω όριο του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάποιες επικαλυπτικές μονάδες!

*Από καλό γνώστη της ανθρωπογεωγραφίας του ΠΑΣΟΚ έμαθα ότι η Τόνια Αντωνίου παίζει σκληρά τον Νίκο Παπανδρέου με στόχο να βγει πρώτος, ως αποδοκιμασία στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη!

*Συνέχεια με πιάνουν και μου λένε για τα «καμώματα» του Κασσελάκη, τη μία με τον σύζυγό του, την άλλη με το σκυλί του, την επομένη με τον Αργυρό ή τους τούμπες στα πεζοδρόμια και πάει λέγοντας, επικεντρώνοντας στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ομολογώ ότι ήθελα να τους κουρδίσω λίγο και τους αντίτεινα ότι ο Στέφανος έχει ένα χάρισμα, την επικοινωνιακή του ικανότητα και κάπου εκεί άρχισαν να μου μιλούν για «έπαρση, ναρκισσισμό, αυτοπροβολή» και άλλα τέτοια, για να καταλήξουν. «Τι άλλο πρέπει να συμβεί  για να αναδειχθεί η «αλλοίωση» της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ, η μετάλλαξή του σε ένα προσωποπαγές κόμμα με θολό πολιτικό στίγμα;». Ομολογώ ότι τους συμπόνησα αρκετά, σταμάτησα να τους κουρδίζω και αποχώρησα.

*Ένα ΓΑΠικό πουλάκι μου είπε ότι ο Γιώργος είναι προβληματισμένος με την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως και με το συνολικό πρόβλημα της Κεντροαριστεράς, με τον ίδιο όμως τον Γιώργο να έχει πάρει την απόφαση να μην μιλήσει στην παρούσα φάση για να μην τον πουν προβοκάτορα ή εγκάθετο ή πουλημένο και πάει λέγοντας.

*«Λόγια χωρίς πρωτοβουλίες είναι κούφια» είναι η φράση που μου είπε πολύ ψαγμένος Κεντροαριστερός, σημειώνοντας ότι «η υποτιθέμενη κουβέντα για την Κεντροαριστερά είναι κουβέντα χωρίς βάση, χωρίς αρχές, κανόνες και στρατηγική και γίνεται μόνο για προσωπικές βλέψεις και …βολέματα». Θα μπορούσα να σας μεταφέρω πολλά από αυτή τη μεστή συζήτηση για τον Προοδευτικό χώρο, αλλά σας δίνω μόνο μία ακόμα φράση του συνομιλητή μου ως κλείσιμο. «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, τρία προβληματικά κόμματα θα ενωθούν για να βγάλουν τι; Μήπως ένα μεγάλο πρόβλημα;».

*Τις όποιες φιλοδοξίες έχει ή διαδίδουν ότι έχει ο Κωστής (ένας είναι Κωστής) Χατζηδάκης, μέλλον τις ενταφίασε με το κατηγορηματικό «όχι» που είπε για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Αυτό το «όχι» και ο τρόπος που το είπε ενόχλησε και το Μαξίμου αν καλά μου τα παν!

*Άνθρωπός μου από την Λάρισα ήταν στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνονόματό του Νίκολα Σμιτ, στην οποία έδωσαν το παρών πάνω από 1.000 ΠΑΣΟΚους παρέα με μπόλικους υποψηφίους να σουλατσάρουν για να μαζέψουν ψηφαλάκια. Την παράσταση (όπως με ενημέρωσε ο Λαρισαίος και μου έστειλε και φωτογραφίες) την έκλεψε ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος έτυχε θερμότατης υποδοχής, βλέποντας τον αγώνα για την εκλογή του να πηγαίνει καλά!

*Από την ίδια συγκέντρωση (ο ίδιος άνθρωπος) μου είπε ότι οι παλαιοΠΑΣΟΚοι εκνευρίστηκαν με τον Ανδρουλάκη, ο οποίος στην ομιλία αναφέρθηκε στον Ανδρέα και στον Σημίτη, με τη διαφορά ότι ξέχασε τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι το οποίο δεν είναι καλό σημάδι Νίκο!

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα