Τα μέτρα εξαγγέλθηκαν, το συνέδριο τελείωσε και οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν

Τα μέτρα εξαγγέλθηκαν, το συνέδριο τελείωσε και οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν

Από σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να μετρούν τις αντιδράσεις των πολιτών, καθώς η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης και συνάμα ολοκληρώθηκε το τριήμερο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοσκοπική λογική λέει, ότι στις έρευνες που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία, θα είναι ένα κλικ πιο πάνω, μαζεύοντας πίσω κάποιους ψηφοφόρους της μετά την εξαγγελία των μέτρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγκομαχά, καθώς οι κάλπες τους θα ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα – πέριξ του 13% – καθώς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μια σχετική συσπείρωση μετά τα συνέδριά τους, κάτι το οποίο θα προσπαθήσει να πετύχει ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέχεια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γκρίζα ζώνη διαρκώς μεγαλώνει, καθώς αν σε όσους  δηλώνουν «Αναποφάσιστοι» ή «Λευκό – Άκυρο» προστεθούν και αυτοί που δηλώνουν «Άλλο κόμμα», χωρίς δεν διευκρινίζουν ποιο, τότε η γκρίζα ζώνη πλησιάζει σε ποσοστά το δεύτερο κόμμα!

Θα παρακολουθήσουμε τις δημοσκοπήσεις που έρχονται, αλλά για να γνωρίζετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι δημοσκοπήσεις του Ιουνίου, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί τα συνέδρια και οι εσωκομματικές διαδικασίες όλων των κομμάτων, θα έχουν καταλαγιάσει οι επιδράσεις των μέτρων, θα έχει ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και φυσικά θα υπάρχουν εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για το κλείσιμο του κειμένου κρατήσαμε τη φράση γνωστού τηλεοπτικού δημοσκόπου, ο οποίος θεωρεί ότι μετά την εξαγγελία των μέτρων «ο πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής εκλογών είναι ο Σεπτέμβριος», σημειώνοντας με νόημα «ανάλογα φυσικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα».