Τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω…

Τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω…

Καλή σας εβδομάδα. Τα πίσω χρόνια η αγωνία που είχαν οι νοικοκυραίοι ήταν οι δοσατζήδες που θα σου χτυπούσαν το κουδούνι. Στη συνέχεια είχαμε τις τράπεζες και τις εισπρακτικές που σε ταράζουν στα τηλεφωνήματα για να αποπληρωθούν τα δάνεια. Τώρα, η καινούρια «μόδα» είναι οι λογαριασμοί ενέργειας, που κανονικά η ΔΕΗ και οι εταιρείες Φυσικού Αερίου θα έπρεπε να τους στέλνουν στα σπίτια προσφέροντας δωρεάν lexotanil στους καταναλωτές, ίσως και δωρεάν ασφαλιστήρια υγείας για θέματα καρδιάς, σε όσους ανοίγουν τους λογαριασμούς! Ασφαλιστήριο υγείας έχω, lexotanil παίρνω και ξεκινώ.

*Διαβάζω και ακούω να τοποθετούν τον Θοδωρή Σκυλακάκη υποψήφιο βουλευτή σε διάφορα σημεία του Ελληνικού χάρτη, μέχρι και στην Ηλεία, μετά την «παραίτηση» Τζαβάρα. Ε λοιπόν σας λέω ότι ο Σκυλακάκης ή θα είναι στο Επικρατείας ή θα είναι εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός (αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία).

*Μετά τον ξάδελφο Γιώργο στη Δυτική Αττική, μου κουβεντιάζουν και για την υποψηφιότητα της Ζανέτ στην Ανατολική Αττική. Μιλάω για τον Γιώργο Τσίπρα (ξάδελφος του Αλέξη) και την Ζανέτ Τσίπρα (αδελφή του Αλέξη). Δεν μπορεί να μου το είπαν σοβαρά. Μάλλον πλάκα μου κάνουν! (Παρεμπιπτόντως η Ζανέτ Τσίπρα είναι Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής).

*Στο Κάραβελ, στη μάζωξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, παρατηρήσαμε μία κοντράστ εικόνα. Από τη μία είδαμε μαζικότητα με την αίθουσα γεμάτη και τον μέσο όρο ηλικίας να έχει κατέβει αισθητά, από την άλλη είχαμε μια χαλαρή διάθεση, με λίγο χαλαρό χειροκρότημα, στην πρώτη εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη.

*Τα εσωκομματικά νταούλια του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζουν καλοί σύντροφοι του Αλέξη, να τα πάρουν στα χέρια και να αρχίσουν να τα χτυπούν, μετά τις 8 Μαΐου, ημερομηνία εκλογής του Αλέξη Τσίπρα, από μια – μάλλον – κουτσή βάση.

*Από την ημέρα που ο Πρωθυπουργός «έστειλε» τον φίλο του Σπήλιο Λιβανό από το Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του. Την τοποθέτησή του στη θέση της Μ. Γιαννάκου στο ΝΑΤΟ, ο Σπήλιος Λιβανός την έμαθε από τους Μπεκίρη και Μπουγά.

*Αν τελικά παρθεί η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, χρονικά θα παρθεί εκεί γύρω στο Πάσχα, με την ελπίδα ότι θα έχουμε καλή Ανάσταση!

*Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Βουλή στην Περιφέρεια είναι η διαδρομή που ακούγεται ότι μπορεί να ακολουθήσει ο Θάνος Μωραΐτης, καθώς τον καλοβλέπουν για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Δυτική Ελλάδα.

*Βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με τον μήνα, δημοσκόπηση με την δημοσκόπηση, να μου το θυμάστε ότι θα ψαλιδίζουν (διακριτικά), τον Ανδρουλάκη, έτσι ώστε να τον φέρουν στα μέτρα τους. Στη Χαριλάου Τρικούπη το ΄χουν πάρει χαμπάρι και αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης του …ψαλιδίσματος!

*Από την αριστερά όχθη του ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνω ότι η δεξιά όχθη έχει αρχίσει ενόψει του Συνεδρίου την …υποσχεσιολογία. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν τα πρωτοπαλίκαρα της Κίνησης Μελών, υπόσχονται θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μέλη για το Συνέδριο και για τον εαυτό τους.

*Αν κάποιος στήριξε με τον τρόπο του τους αντιεμβολιαστές και τώρα με τον τρόπο του στηρίζει τον Πούτιν, είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να συνεργαστεί μετεκλογικά ο Μητσοτάκης με τον υποστηρικτή των αντιεμβολιαστών και του Πούτιν; Δύσκολο το βλέπω.

*Απορία μεγάλη μου δημιούργησε το γεγονός ότι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους δέχεται!

*Από Εύβοια μεριά μου λένε ότι γελάνε με τα καμώματα του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου. Την ίδια εικόνα έχουν όμως και οι εργαζόμενοι στο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς δυσκολεύονται να …επικοινωνήσουν μαζί του. Σκεφτείτε ότι ο Σίμος, ο έχων την ευθύνη για την αλιεία, σε σύσκεψη με την αρμόδια Επίτροπο, απάντησε τουλάχιστον επτά (7) φορές στο κινητό του, που κουδουνούσε, εξαγριώνοντας την Επίτροπο.

*«Απογοήτευση» είναι η πρώτη λέξη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει έδρα το Νομό Αττικής, για να καταλήξει με τις λέξεις «είμαστε σκορποχώρι».

*Το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έρχεται την Τρίτη για να συζητήσουν για το ταμείο ανάπτυξης και ανθεκτικότητας, ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να κλείσουν ραντεβού με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά δυσκολεύονται!

*Παρακολουθώ με ενδιαφέρον αυτά που λένε ο Πρόεδρος, αλλά και βαριά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου και δεν έχω καταφέρει να βγάλω συμπέρασμα για το τι ακριβώς θέλουν. Να τον αλλάξουν γιατί ως πρώτο κόμμα θα κάνουν άνετα κυβέρνηση ή να μην τον αλλάξουν γιατί φοβούνται τον Μητσοτάκη;

*Μετά τους ΠΑΣΟΚους που δεν γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν στο Συνέδριό τους, τους Ευρωσοσιαλιστές που ξέχασαν τον Τσίπρα και τον Πορτογάλο Κόστα που θα συναντηθεί με τον Ανδρουλάκη, από την Κουμουνδούρου έχουν στρέψει το οπλικό τους σύστημα προς τη Χαριλάου Τρικούπη και συγκεκριμένα στο στόχαστρο έχουν τον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

*Το πάει από δω, προσπαθεί από κει, δείχνει ότι είναι “yes sir”, αλλά τίποτα τελικά. Για τον Βασίλη τον Οικονόμου μιλάω, ο οποίος το έχει παλέψει πολύ για να πάρει μία καρεκλίτσα, αλλά τίποτα.

*Ο δρόμος με έβγαλε στις Σέρρες και έπιασα πολύ βοή γύρω από τη Συνεταιριστική Τράπεζα και τον Πρόεδρό της, την ΕΒΖ, χώρες των Βαλκανίων, καθώς και υπουργό της περιοχής. Προσπαθώντας να το διαλευκάνω έπεσα πάνω και σε βαρύ υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθούσε ή προσπαθεί να …γλυκαθεί! Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και θα επανέλθω.