Τα νταούλια συνεχίζουν να βαρούν και στο Μαξίμου τα ακούν

Τα νταούλια συνεχίζουν να βαρούν και στο Μαξίμου τα ακούν

Σκληρή κριτική από τον Κώστα Τζαβάρα

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά χτύπησε τα νταούλια της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, με συνέντευξή του στο Best Καλαμάτας, ασκώντας σκληρή κριτική για το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για τη σύνθεση της Κυβέρνησης, σε στυλ ίδιο, με τους …κηπουρούς του ΓΑΠ.

Πριν δημοσιεύσουμε τα όσα είπε ο κ. Τζαβάρας, σας δίνουμε μια πρώτη γεύση, μέσα από χαρακτηριστικές του φράσεις.

«Αν πούμε ότι μετατοπίζεται η ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ιδεολογικό πλαίσιο»,

«…εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς ακόμα και τους κηπουρούς του»,

«…το να προσφεύγουμε στις υπηρεσίες προσώπων τα οποία ανήκουν σε άλλους χώρους και εκφράζουν ιδεολογίες άλλων χώρων, δημιουργεί ένα ζήτημα που εγώ νομίζω ότι πρέπει να το έχει αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός και να ξέρει ότι προφανώς εδώ δημιουργούνται κάποια ζητήματα»,

«…Εάν η ΝΔ θέλει να αλλάξει την ιδεολογική της φυσιογνωμία για να προσεγγίσει αυτούς τους χώρους, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που τουλάχιστον θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το συνέδριο, από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εμπιστοσύνη γιατί είμαστε η ΝΔ».

Η συνέντευξη του Κώστα Τζαβάρα στο Best

 «Αν πούμε ότι μετατοπίζεται η ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ιδεολογικό πλαίσιο θα πρέπει στην άποψη της διεύρυνσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της επιλογής προσώπων που ήταν ή και είναι μακριά από τις ιδέες και τις επιλογές της ΝΔ) το αναγνωρίζω, και ο πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη της σύνθεσης της κυβέρνησης θεωρώ πως το έχει συνυπολογίσει. Θίγεται ένα μεγάλο ζήτημα, ίσως να επανέρχεται -μετά και την παρέμβαση του κ. Σαμαρά- ένα ζήτημα πολιτικό, εάν θέλετε και συνταγματικό, που είχε απασχολήσει την πολιτική ζωή επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος και είχε τροφοδοτηθεί ο δημόσιος διάλογος, σχετικά με το εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς ακόμα και τους κηπουρούς του. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Γιατί ο ελληνικός λαός είναι δεδομένο πως έδωσε αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ να κυβερνήσει, με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, που στήριζαν το έργο και τον αγώνα που έκανε η ΝΔ για να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ … το να προσφεύγουμε στις υπηρεσίες προσώπων τα οποία ανήκουν σε άλλους χώρους και εκφράζουν ιδεολογίες άλλων χώρων, δημιουργεί ένα ζήτημα που εγώ νομίζω ότι πρέπει να το έχει αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός και να ξέρει ότι προφανώς εδώ δημιουργούνται κάποια ζητήματα.

Περιεχόμενο της εντολής του ελληνικού λαού ήταν να κυβερνήσουμε και με άλλους χώρους ήταν π.χ. επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της εντολής.

Όταν παίρνουμε αυτοδυναμία ο ελληνικός λαός θέλει τη ΝΔ ως συγκροτημένη πολιτική οργάνωση, με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο, με μια παράδοση δημοκρατική, αυτή ακριβώς την κυβέρνηση να την κάνει και ρυθμό της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Για αυτό εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ διεύρυνσης και μετατόπισης. Διευρύνω τη βάση του κόμματος σημαίνει ότι τις ιδέες μου, τον φιλελευθερισμό που πρεσβεύει η ΝΔ και όχι τον κρατισμό τον καθιστώ ελκυστικό ώστε και ομάδες κοινωνικές του κέντρου ή και άλλων περιοχών του πολιτικού φάσματος να δείχνουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Εάν η ΝΔ θέλει να αλλάξει την ιδεολογική της φυσιογνωμία για να προσεγγίσει αυτούς τους χώρους, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που τουλάχιστον θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το συνέδριο, από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εμπιστοσύνη γιατί είμαστε η ΝΔ».