Τα παιδιά του Πειραιά

Τα παιδιά του Πειραιά

Ο Πειραιάς έχει το δικό του ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς εκτός από τα κόμματα, συγκρούονται και ισχυρά συμφέροντα.

Επισκεφθήκαμε το λιμάνι για ρεπορτάζ και μας προέκυψαν τα παρακάτω.

Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία κάνουν υπολογισμούς με την απλή αναλογική και θα εκλέξουν στην Α΄ Πειραιά από δύο έως τέσσερεις βουλευτές, όπου στους πέντε υπάρχοντες θα προστεθεί και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα δώσουν σκληρή μάχη οι Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος και Δόμνα Μιχαηλίδου, με την Νόνη Δούνια και τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη να υστερούν παρά τη βοήθεια που είχαν η κα Νούνια από την εκκλησία και ο κ. Μπουτσικάκης από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη Β΄ Πειραιά σίγουρος θα είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ ο Γιάννης Τραγάκης προσπαθεί να βάλει στην κούρσα των υποψηφίων τον γιό του Παναγιώτη, παρά την άρνηση του Πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ

Στην Α΄Πειραιά έχει καταλήξει να είναι ερωτηματικό ο νυν βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος θέλει να παραμείνει κόντρα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που ο κ. Δρίτσας δεν είναι υποψήφιος, καλοβλέπει την υποψηφιότητα στην Α΄ Πειραιά ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μικρός έχει πάει σχολείο στον Πειραιά και έχει συγγενείς στην Καστέλα.

Στη Β΄ Πειραιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρός, θα γίνει μάχη ανάμεσα στην Νίνα Κασιμάτη, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, γιατί είναι πιθανόν να εκλεγούν δύο.

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Στις εκλογές με την απλή αναλογική, θεωρούν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι θα εκλέξουν βουλευτή, για αυτό και προσπαθούν να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Μετά την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη από την Β΄ Πειραιά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι πιθανό να είναι υποψήφιοι ο Δημήτρης Λιτζέρης, καθώς και ο γιός του Γιάννη Διαμαντίδη, Δημήτρης. Στην Α΄ Πειραιά προσπαθούν να πείσουν τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη να είναι υποψήφιος, κάτι το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.