Τα παραλειπόμενα και οι αποδόσεις!

Τα παραλειπόμενα και οι αποδόσεις!

Δίνω βάση σε τέσσερα ονόματα σήμερα, όπως αυτά των Κώστα Τζαβάρα, Παύλου Μαρινάκη, Κώστα Τούμπουρου και Ηλία Λιβάνη, σε συνδυασμό με το πλέγμα που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά τους.

*Στα παραλειπόμενα των παρακολουθήσεων. Είναι δυνατόν μεγάλος επιχειρηματίας να παρακολουθεί τους στενούς του συνεργάτες για να μην τον …πουλήσουν;  Κι όμως…

*Στη φρέσκια λίστα του Βαξεβάνη έσκασε το όνομα του Κώστα Τούμπουρου (Μέλος του ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ). Ισχύει ότι έχει πολύ στενή σχέση με τον Πρόεδρο Τσίπρα και κάνει χοντρό παιχνίδι για τον φίλο του Αλέξη;

*Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πει κάποιος τις δυνατότητες που έχουν οι «κατασκευαστές» στο να βάζουν και να βγάζουν στα κινητά – και όχι μόνο – ότι θέλουν. Από ψεύτικες συνομιλίες, φωτογραφίες, video, μέχρι και predator μαϊμού!

*Predator σημαίνει αρπακτικό. Ποιοι είναι λοιπόν οι πραγματικοί Predatorες (αρπακτικά), της καρέκλας του Μητσοτάκη;

*Στις 18 Νοεμβρίου είχα γράψει: «”Κώστα καλησπέρα. Ξέρεις πόσο εκτιμάμε την παρουσία σου και την προσφορά σου στο κόμμα, αλλά κυρίως στον κοινοβουλευτισμό, με τις γνώσεις σου και τον ακέραιο χαρακτήρα σου. Για αυτό και σου τηλεφωνώ σχετικά με τον αν θα πας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ακολουθεί, όπου καλό θα ήταν να μην παραστείς έτσι ώστε να αποδείξεις  τη μεγαλοθυμία σου”. Αυτό είναι ένα πιθανό τηλεφώνημα που θα μπορούσε να γίνει στον Κώστα Τζαβάρα, έτσι ώστε να μην πάει στην Επιτροπή Θεσμών. Εκτιμώ, ότι αν γίνει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ο κ. Τζαβάρας δεν θα δηλώσει παρών στην Επιτροπή». Αυτά είχα γράψει και μια βδομάδα μετά δικαιώθηκα, λες και είμαι μάντης…

*Η απόφαση πάντως του Τζαβάρα να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών, δημιούργησε πολλά νεύρα στην Αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχαν ποντάρει επάνω του!

*Έπεσε το όνομα του Κυρ. Πιερρακάκη για εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στις εκλογές με μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, αλλά πλέον έχει αποσυρθεί. Ο νυν Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου θα αποσυρθεί – επίσης – και θα πάει στη Λαμία του. Ο Ν. Χαρδαλιάς ακούγεται, αλλά τους κλωτσάει το σενάριο που θα τον φέρει στο Επικρατείας, ενώ ο ίδιος θέλει την Ευρωβουλή. Το πρόσωπο κλειδί είναι πλέον ο Μαρινάκης – όχι ο Βαγγέλης, αλλά ο Παύλος – ο οποίος γράφει χιλιόμετρα στα κανάλια και στις περιοδείες, συν το ότι δεν θα καταλήξει στη Βουλή!

*Μιας και αναφέρθηκα στον Παύλο Μαρινάκη, σας δείχνω φωτογραφία που μου έστειλαν με τον «ψηλό» στη γωνία Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, όπου στα χέρια του κρατούσε ντοσιέ με το λογότυπο της ΝΔ και κοίταγε στο κινητό του για να αποφασίσει προς τα πού θα κατευθυνθεί.

*Θα καταφέρουν όσοι εισηγούνται στον Πρωθυπουργό «εκλογές γρήγορα» να τον βγάλουν ως μη θεσμικό αφού λέει ξανά μανά «εκλογές στο τέλος της θητείας»; Τα στοιχήματα πλέον είναι:

  • Εκλογές σε τρεις μήνες (απόδοση 1,84)
  • Εκλογές σε έξι μήνες (απόδοση 2,56)
  • Εκλογές μετά τους έξι μήνες (απόδοση 4,73)

*Ένα παιχνίδι σε εξέλιξη είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Λιβάνη, τον οποίο αν θέλετε να εκνευρίσετε του λέτε τη λέξη, Τσίπρας. Το παρακάμπτω αυτό και ο ίδιος ο Ηλίας λέει ότι δεν θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα (άλλωστε, ως αστός τι δουλειά έχει στα Δυτική Αθήνα;), αλλά πρότεινε στον Πρόεδρο Ανδρουλάκη να τον βάλει στο Επικρατείας σε μία καλή τιμητική θέση, όπως η τρίτη.

*Ο φίλος μου ο μοναχός από το Άγιον Όρος, μου είπε ότι τους επισκέφθηκε η Επιτροπή Ορθοδοξίας, με άλλα λόγια οι Χαρακόπουλος, Κελέτσης, Μιχαηλίδης και κάμποσοι ξένοι.

*Πρόεδρος κόμματος και να σε έχουν στήσει κάνα δυο ώρες στο γνωστό κρυμμένο ουϊσκάδικο Galaxy; Μα τι ραντεβού ήταν αυτό;