Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας: Ποιοι αποσύρονται, ποιοι μπαίνουν

Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας: Ποιοι αποσύρονται, ποιοι μπαίνουν

Δύσκολος γρίφος για τους Προέδρους των κομμάτων είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων Επικρατείας, καθώς θα πρέπει να σηματοδοτήσουν πολιτικά ανοίγματα, ανοίγματα στην κοινωνία και συνάμα να καλύψουν υποσχέσεις και συμφωνίες που έχουν δώσει, έτσι ώστε να υπάρξουν αναγκαίες ισορροπίες.

Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν το 2019 ο Παναγιώτης Πικραμμένος, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Ταραντίλης. Όλα δείχνουν ότι κανένας από τους παραπάνω δεν θα είναι εκ νέου σε θέση εκλογής στο Επικρατείας, με τους Γεραπετρίτη και Θεοδωρικάκο να αναζητήσουν το σταυρό και τους Πικραμένο – Ταραντίλη να εγκαταλείπουν τον στίβο της πολιτικής.

Τα επικρατέστερα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα για το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά των Κυριάκου Πιερρακάκη, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Ντόρας Μπακογιάννη, με τον κ. Πιερρακάκη να έχει τις περισσότερες πιθανότητες ως Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα εξέλεξε τον Βασίλη Βασιλικό, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Από αυτούς, ο κ. Βασιλικός θα αποσυρθεί και το ερωτηματικό είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, (μάλλον θα αποσυρθεί και αυτός λόγο ηλικίας), ενώ Αχτσιόγλου και Σκουρλέτης θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στο Δυτικό και τον Βόρειο Τομέα αντίστοιχα.

Στα ονόματα που φιγουράρουν για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ ακούγονται τα ονόματα της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού, όπως και αυτό του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Το Κίνημα Αλλαγής εξέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος σίγουρα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο Επικρατείας βολιδοσκοπώντας τη Χίο, με τον Γιάννη Μανιάτη να παρουσιάζεται ως πιθανή επιλογή.

Στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ακούγεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το όνομα του τηλεοπτικού καθηγητή Ιωάννη Μάζη.