Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Τα σενάρια και οι επίδοξοι διάδοχοι

Share

Σενάρια επί σεναρίων είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και σχετίζονται με την πορεία που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επίδοξοι διάδοχοί του.

Όλα τα σενάρια έχουν ως βάση το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Έλληνα Πρωθυπουργού σε υψηλή Ευρωπαϊκή – αν όχι Παγκόσμια – θέση. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από αρκετούς μήνες ξεκίνησε δειλά μια συζήτηση περί ανάληψης υψηλού Ευρωπαϊκού πόστου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τη στιγμή όπου ήρθε η πρώτη σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας ο ίδιος αυτό το ενδεχόμενο.

Η συζήτηση στους κόλπους της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας δεν έπαψε όμως να υφίσταται και πριν από ένα μήνα το ερώτημα μετάβασής του σε Ευρωπαϊκό αξίωμα ετέθη εκ νέου προς τον Πρωθυπουργό σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, αρνούμενος αυτό το ενδεχόμενο.

Με βάση το timing της δεύτερης δημόσιας άρνησης του κ. Μητσοτάκη, η συζήτηση φούντωσε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, με τους επίδοξους διαδόχους να παίρνουν θέση στην εκκίνηση και τα σενάρια να έχουν φουντώσει για τα καλά.

Σε ότι αφορά στον Έλληνα Πρωθυπουργό, τα σενάρια τον φέρνουν πλέον στη θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ που είναι ο υπό προθεσμία Γενικός Γραμματέας του NΑΤΟ καθώς έχει λήξει η θητεία του, ενώ παράλληλα οι θέσεις Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν ήδη καπαρωθεί από την Γερμανίδα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Μαλτέζα, Ρομπέρτα Μέτσολα αντίστοιχα.

Ερχόμενοι τώρα στους μονομάχους που (αν ισχύσουν όλα τα παραπάνω), θα διεκδικήσουν τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας, ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Δένδια, Μάκη Βορίδη, Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκου Πιερρακάκη (χωρίς να αποκλείονται ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Νίκη Κεραμέως), διακρίνοντας κινήσεις που έχουν ως στόχο να τους θέσουν σε πρώτο πλάνο.

Μπορεί η κουβέντα και τα σενάρια να είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρά ταύτα όμως οι οποίες κινήσεις θα εκδηλωθούν μετά τις Ευρωεκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίσει το σκοπό που θα δώσει στο χορό.

 

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα