Τα «θα», οι συμφωνίες και τα περίεργα!

Τα «θα», οι συμφωνίες και τα περίεργα!

Καλή σας Μεγάλη Εβδομάδα. Μπορεί η καρδιά του Έλληνα να έχει φτάσει να χτυπά στην τσέπη του, η καρδιά των πολιτικών όμως χτυπά στα κλειστά γήπεδα που πραγματοποιούνται τα συνέδρια των κομμάτων, έχοντας κοντά τους γύρω στις 5.000 χειροκροτητές, που δίνουν ώθηση σε αυτούς που τάζουν περισσότερα και κερδίζουν στο συνεδριακό διαγωνισμό των «θα». Κανενός η τσέπη όμως δεν γέμισε με τα «θα», τα οποία δεν του εξαργυρώνουν ούτε στις τράπεζες, ούτε στις ηλεκτρονικές πληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φυσικού Αερίου. Κρατώ τα πολλά «θα» και ξεκινώ.

*Κλείδωσε η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

*Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας για Κυβερνητική συνεργασία είπε τη φράση, «Υπάρχει θέση και ρόλος για όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές». Γιατί η συγκεκριμένη πρόσκληση μου κάνει σε στυλ «εγώ θα είμαι ο πρωταγωνιστής και σεις οι κομπάρσοι»!

*Η αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝΑΛ είναι πέντε βόλια προς τα δεξιά, δύο προς τα αριστερά. Λογικό μου φαίνεται, καθώς αν δεν ρίχνει μπόλικες βολές προς τη ΝΔ, τότε την κοινωνική δυσαρέσκεια θα την εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά μην του δώσουν χώρο.

*Το παραδικαστικό είναι στα φόρτε του, με εμπλεκόμενους να τα έχουν χαμένα και τον αρμόδιο Υπουργό να έχει χάσει τελείως τη μπάλα.

*Μαθαίνω ότι δύσκολα θα βρεθεί στη θέση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ο Αντεισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Σε ότι αφορά στην οικογένεια του Αντεισαγγελέα, ο γαμπρός του Γιώργος Παπανικολάου, θα διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Γλυφάδας και ΔΕΝ θα μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

*Δύσκολα τα πράγματα για τις τοπικές αγορές της περιφέρειας με την ακρίβεια, ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τις τοπικές οικονομίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς φεύγουν πολλοί πολίτες σε γειτονικές χώρες για βενζίνη και ψώνια, με ότι αυτό σημαίνει.

*Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να έχει έναν καλλιτέχνη δίπλα του. Ραλλία Χρηστίδου στη Βουλή, Αλέξης Γεωργούλης στην Ευρωβουλή, Μαριάννα Τουμασάτου και Τάνια Τσανακλίδου στο Προεδρείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας!

*Σε Κρήτη, Αχαΐα, Ηλεία και Κοζάνη περπατάει καλά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά στην Αττική κουτσαίνει.

*Στα σίγουρα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Χρήστος Τεντόμας στην Α΄ Αθηνών, ο Σπύρος Χαμπαγκιμπάνα στη Β΄ Πειραιά και η Μαρία Συρεγγέλα στην Δυτική Αττική, όπου αναμένετε σκληρό τζαρτζάρισμα!

*Ενημερώθηκα από κάτι καρντάσια και πιο συγκεκριμένα από μΠΑΟΚτζήδες, ότι θα περάσει δύσκολα η Κυβέρνηση με το γήπεδο που τους έχουν τάξει. Το επιπλέον παράπονο που εκφράζουν έχει να κάνει με την «εξαφάνιση» των κυβερνητικών βουλευτών.

*Το αστείο που λένε στη Θεσσαλονίκη οι ΠΑΟΚτζήδες είναι: «Περιμένω να πάρω το μετρό για να πάω στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»! (Καλό εεεε)!

*Την τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη (Πρώην Αντιπρόεδρος κυβέρνησης, Βουλευτής Δυτικού Τομέα ΣΥΡΙΖΑ),  στο «τιμητικό Προεδρείο 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ» κάποιοι την εξέλαβαν ως …τιμητική αποστρατεία!

*Μήπως είναι άδικο πρόσωπα όπως η Ζέφη Δημαδάμα να έχουν μπει στο ψυγείο και ούτε καν στη συντήρηση, αλλά στην κατάψυξη.

*Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που με το δίκιο τους καταθέτουν ερωτήσεις στις Βρυξέλλες για τη φίμωση δημοσιογράφων ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα, μήπως να καταθέσουν ερώτημα για τα απαγορευτικά που θέτει η Ρωσική Κυβέρνηση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως η The Moscow Times, γιατί μετέδωσε ρεπορτάζ από τον πόλεμο;

*Μου σφύριξαν ότι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να προχωρήσεις σε μήνυση εις βάρος της εταιρείας που του δίνει ρεύμα, μετά το τιμολόγιο που έλαβε για το ρεύμα στο σπίτι του στην επαρχία!

*Πρόσφατα είδα εδώ στο politicalbank.gr, άρθρο του Χρήστου Ξενοκώστα και απόρησα πως προέκυψε. Ρώτησα την ηγεσία και μου είπε ότι ο κ. Ξενοκώστας (της γνωστής οικογένειας με τα ναυπηγεία), ξέκοψε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει λάβει το ok για να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Ανατολική Αττική.

*Ενόχληση διέκρινα στην Κατεχάκη (λέγε με Τάκη), με τον ανιψιό Δήμαρχο (λέγε με Κώστα), ο οποίος μίλησε για λειψή αστυνόμευση της Αθήνας (πλην του τριγώνου πέριξ της Βουλής).

*Σας το είχα πει, ότι από τους χαμένους του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος έβαλε πλάτη και βοήθησε τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Τα άσχημα μαντάτα έρχονται…

*Για να γνωρίζετε σας λέω ότι κατά Ηλεία μεριά, μπόλικοι ψηφοφόροι του Κώστα Τζαβάρα ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος, κατευθύνονται όχι σε άλλον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά προς ΠΑΣΟΚ μεριά!

*Μπορεί να είναι πολλοί αυτοί που στράβωσαν τα μούτρα τους με την παρουσία του Νίκου Κοτζιά στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς όμως για αυτούς δεν έχουν άλλους που να γνωρίζουν από εξωτερική πολιτική, που θα καθίσουν σε ένα τραπέζι να μιλήσουν με ξένους, οπότε…

*Ο Νίκος με τον Μιχάλη, τι κουβεντιάζουν μεταξύ τους και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους; Μιλάνε με δικιά τους πρωτοβουλία ή με άνωθεν εντολές;