Τέσσερεις κάρτες από τη δημοσκόπηση της MARC, που αξίζουν να τις προσέξουν

Τέσσερεις κάρτες από τη δημοσκόπηση της MARC, που αξίζουν να τις προσέξουν

Κάθε δημοσκόπηση έχει το δικό της ενδιαφέρον, με στοιχεία τα οποία αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Δανειζόμαστε τη δημοσκόπηση της MARC για τον Antenna και μένουμε σε τέσσερεις κάρτες, άσχετες με την πρόθεση ψήφου ή την σύγκριση για τον καλύτερο Πρωθυπουργό, όπου:

Η πρώτη κάρτα έχει να κάνει με την απόφαση Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία, όπου το 64,2% τη θεωρεί λάθος ή μάλλον λάθος, με το 25,9% να τη θεωρεί σωστή.

Η δεύτερη κάρτα στο ίδιο θέμα δείχνει το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, με το 33,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να την αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Οι συγκεκριμένες κάρτες επιβεβαιώνουν όσους λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τακτική «σκληρή αντιπολίτευση» με λάθος επιλογή την αμυντική συμφωνία, επιλογή που απομακρύνει τον περιβόητο μεσαίο χώρο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τρίτη κάρτα έχει ενδιαφέρον, σχετικά με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπου το 76,8% τη θεωρεί σωστή ή μάλλον σωστή, με το 11,5% να τη θεωρεί λάθος ή μάλλον λάθος. Η συγκεκριμένη κάρτα βάζει στον πάγο την πιθανή σκέψη του Μαξίμου, να επιστρέψει στο μαντρί ο Μπογδάνος, αν και όταν πρέπει.

Η τέταρτη κάρτα είναι αυτή που δείχνει τα προβλήματα του κόσμου και τη σειρά που τα κατατάσσει, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση με την πρώτη τριάδα. Σύμφωνα με τη MARC, οι μεγαλύτερες ανησυχίες του κόσμου είναι η πανδημία (49,9%), η ακρίβεια/ανατιμήσεις (48,2%) και η πορεία της οικονομίας (39,8%).