Θολό το μήνυμα συμμετοχής μελών στην διαδικασία εκλογής συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Θολό το μήνυμα συμμετοχής μελών στην διαδικασία εκλογής συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μηνύματα που έχουμε λάβει σχετικά με τη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην τριήμερη διαδικασία εκλογής συνέδρων, δεν θα τα λέγαμε και τόσο ενθαρρυντικά για την Κουμουνδούρου, καθώς:

  • Υπήρχε χαμηλή συμμετοχή στις δια ζώσης ολομέλειες, ως επίσης και στις τηλεδιασκέψεις
  • Ήταν σχετική η συμμετοχή στις δημόσιες εκδηλώσεις
  • Δόθηκαν πολλές χρονικές παρατάσεις στη διαδικασία της εκλογής συνέδρων, έτσι ώστε να «πιάσουν» τους απαιτούμενους ψηφοφόρους.
  • Στόχος ήταν να ψηφίσουν τα 61.600 εγγεγραμμένα μέλη, αλλά τελικά ψήφισαν τα 40.500.

Την επομένη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία ανακοίνωση μόλις 84 λέξεων, για το σημαντικό γεγονός της τριήμερης διαδικασίας εκλογής συνέδρων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία!

Στην ανακοίνωση του, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τριπλάσιος αριθμός από το αντίστοιχο συνέδριο του 2016, προσήλθαν στις Οργανώσεις», ενώ ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε σε συνέντευξή του ότι «συμμετείχαν δυόμιση φορές περισσότερα μέλη στην εκλογική διαδικασία σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριό μας το 2016».

Τέλος, αν κάτι μας έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο προέβαλαν στα πρωτοσέλιδά τους το “τριήμερο δημοκρατίας” (Δ. Τζανακόπουλος), η κομματική εφημερίδα «ΑΥΓΗ», καθώς και οι εφημερίδες «ΚΟΝΤΡΑ» και «Εφημερίδα των Συντακτών», οι οποίες στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εφημερίδες «ΑΥΓΗ» και «Εφημερίδα των Συντακτών», με τον ίδιο περίπου τίτλο, έβαλαν το θέμα κάπου στα ψιλά απλά για να υπάρχει, ενώ η «ΚΟΝΤΡΑ» δεν το αξιολόγησε καν για την πρώτη της σελίδα.