Τη μία να ΄σαι με το θύμα και την άλλη με τον θύτη;

Τη μία να ΄σαι με το θύμα και την άλλη με τον θύτη;

Καλή σας ημέρα. Οι μέρες στο εκλογικό ημερολόγιο μειώνονται και πλέον 32 και σήμερα έχουν μείνει μέχρι τις εκλογές. Κοίτα που χθες όλη μέρα μιλούσα με τις Βρυξέλλες για να μάθω ότι περισσότερο γίνεται, με τη διαφορά ότι θα στείλω τον τηλεφωνικό λογαριασμό στο αφεντικό. Τέλος πάντων. Γίνεται λοιπόν ρε συντρόφια τη μία να ΄σαι με το θύμα και την άλλη με τον θύτη; Μπέρδεμα μεγάλο, όπως μπέρδεμα και με το ποιος ήξερε πότε και τι;

*Πύραυλος έχει γίνει ο Αλέξης (ο Τσίπρας, όχι ο Γεωργούλης), με τον ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών, οι οποίοι ενώ τους είπε «ψάξτε», αυτοί έψαξαν, αλλά τζίφος. Πύραυλος είναι επίσης με τον Κούλογλου και τον Παπαδημούλη, που είπαν ότι κάτι πήρε το αυτί τους πριν από 2 χρόνια, ενώ η Τσαπανίδου είπε ότι ο Αλέξης (ο Τσίπρας, όχι ο Γεωργούλης), τα έμαθε πριν από 10 μήνες. Όλα αυτά δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν πρόβλημα με τον χρόνο ή έχουν μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης.

*Σε όλα αυτά τα περίεργα έσκασαν μύτη και οι δικηγόροι του Αλέξη (του Γεωργούλη, όχι του Τσίπρα) και μας είπαν ότι ο Γεωργούλης τα γνώριζε όλα από την Μεγάλη Παρασκευή. Από την Μ. Παρασκευή, μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα που τα μάθαμε όλα, πέρασαν 4 ημέρες. Πως προέκυψε η καθυστερημένη αντίδραση; Δεν ενημέρωσε ο Γεωργούλης τον ΣΥΡΙΖΑ ή σκέφτηκαν να ψήσουν πρώτα το αρνάκι για να διαγράψουν τον Ευρωσυντροφό τους;

*Σίγουρα πάντως στην Κουμουνδούρου τσούγκρισαν με καθυστέρηση τα Πασχαλιάτικα αυγά τη Δευτέρα του Πάσχα, μόλις άκουσαν την Ρομπέρτα Μέτσολα. Ααα και το άλλο. Προχθές ανακοίνωσαν τη διαγραφή του Γεωργούλη. Χθες, σκέφτηκαν καλύτερα και ζήτησαν  – με καθυστέρηση – την έδρα του Γεωργούλη. Σήμερα τι θα ζητήσουν;

*Μιας και αναφέρομαι στην υπόθεση του Αλέξη (του Γεωργούλη, όχι του Τσίπρα), σας λέω ότι όλο το σούσουρο γίνεται στο Στρασβούργο, όχι στις Βρυξέλλες, όπου η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελλιπέστατη ένεκα Πάσχα. Συμπληρώνω, ότι ο Γεωργούλης είχε ενημερώσει ότι δεν θα πάει στο Στρασβούργο, πριν του σκάσει το κεραμίδι στο κεφάλι.

*«Θα μας σύρουν από τη μύτη» είναι η φράση που μου είπε παλαιός καλό αυτοδιοικητικός του ΠΑΣΟΚ μετά τις ανακοινώσεις στήριξης που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που είναι της λογικής «τα ζώα μου αργά».

*Μαθαίνω – και το έχω τσεκάρει – ότι πολιτικοί πολλών κομμάτων (όπως η Θεοδώρα του ΣΥΡΙΖΑ), ετοιμάζουν τα προεκλογικά τους video στο studio …χρηματιστηριακής εταιρείας. Άλλο πάλι τούτο!

*Παρακολουθούν Βουλευτές – νυν και υποψήφιοι – του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, την υπερπροβολή του γίγαντα της πολιτικής του τόπου, Ευ. Αντώναρου, στα ΜΜΕ που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς μετά από εντολή της Κουμουνδούρου) και έχουν ανεβάσει πίεση.

*Μιας και αναφέρθηκα στον Αντώναρο, σας λέω ότι έδωσε το παρών χθες στο Λαύριο όπου βρέθηκε ο Αλέξης ο Πρόεδρος και όπως έμαθα τον αντιμετώπισε καλά η Τοπική Οργάνωση και στη συνέχεια μίλησε σε κάποια τοπικά ΜΜΕ. Ο Τσίπρας πάντως με το που έφθασε βρήκε μπροστά του τον Νάσο Αθανασίου και τον αγκάλιασε θερμά.

*Πολύ χρήμα ρέει από την Σερβία προς την Ελλάδα. Το ερώτημα που μου θέτουν είναι αν το χρήμα είναι καθαρό ή αν εμείς κάνουμε το πλυντήριο, με μπόλικα απορρυπαντικά!

*Εκεί στη Μάνη που βρισκόμουν άκουσα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και σας μεταφέρω όσα είπε ένας από τους συνομιλητές. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο σύγχρονος μεγάλος αδελφός. Άραγε θα αιχμαλωτίσει το μυαλό ή θα το καταργήσει;». Καλωσορίσατε λοιπόν στην έρημο της πραγματικότητας.

*Κλείνω με αυτό που μου ήρθε στο μυαλό. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Αλέξης Γεωργούλης άναψε μεγάλη προεκλογική ευρω-φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ραλλία Χρηστίδου είναι έως ανύπαρκτη στο ντόπιο πολιτικό σκηνικό και ο Τσίπρας αποφασίζει να επιλέξει τον Μιθριδάτη για τη Βουλή και όπως ακούγεται τον Γκλέτσο για Περιφερειάρχη. Με άλλα λόγια, μοναδικό στόχος είναι τα ψηφαλάκια, άσχετα από το ποιος τα φέρνει και από τι φωτιά μπορεί να του ανάψει. Μήπως να το ξανακοιτάξει;