Το δίλλημα για σύσταση Εξεταστικής για τις υποκλοπές

Το δίλλημα για σύσταση Εξεταστικής για τις υποκλοπές

Η υπόθεση της υποκλοπής και παρακολούθησης του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει ότι κρατάει κάποιους άσσους στην τσέπη του, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει προφανώς όποτε κρίνει, έτσι ώστε να έχει πολιτικά οφέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν αυτοί που θεωρούν στρατηγικό λάθος το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, καθώς πιστεύουν ότι θα έχουν διαρροές από το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα δεν θα καταθέσουν κοινή πρόταση με τον ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή, καθώς, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν «δεν θα γίνουμε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα θέμα που μας αφορά και ούτε θα του παραχωρήσουμε τα πολιτικά οφέλη».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, απαντούν στη μομφή ότι ο  πρωθυπουργός έχει τις αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), λέγοντας ότι από το 1984 έως το 2001 την ευθύνη της ΚΥΠ την είχε ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, μετά από πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία υπέγραψε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.