Το εκλογικό πάζλ στην τριεδρική Ροδόπη

Το εκλογικό πάζλ στην τριεδρική Ροδόπη

Άρχισε να ολοκληρώνεται το εκλογικό πάζλ στην τριεδρική Ροδόπη, με νέα πρόσωπα να μπαίνουν στη μάχη και τη μειονότητα να έχει τη δικιά της αξία.

Το Προξενείο έχει αποσύρει τη στήριξή του στον νυν Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Ιλχάν και όλα δείχνουν ότι μετατοπίζεται προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ, με αποτέλεσμα να ανακατεύεται η τράπουλα.

Αν η στήριξη της μειονότητας προς τον Οζγκιούρ Φερχάτ γίνει πραγματικότητα, τότε το πρόβλημα θα το έχει ο νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος δύσκολα θα επανεκλεγεί.

Παράλληλα ο Αχμέτ Ιλχάν θα χάσει το μεγάλο μέρος της δύναμής του, σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα του Γιώργου Πεταλωτή με το ΠΑΣΟΚ, υποψηφιότητα η οποία «κλείδωσε» μετά από πολλές συζητήσεις και ζυμώσεις, έχοντας ως σλόγκαν «Το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στη Ροδόπη;». Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής, αλλά πιθανά υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Τέλος, σε ότι αφορά στη Νέα Δημοκρατία, δεν κάνει κανένα άνοιγμα προς τη μειονότητα, κάτι το οποίο φροντίζει να εκμεταλλευτεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.