Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens

Το επόμενο Κυβερνητικό μοντέλο

Share

Στην Κυβέρνηση, είναι όχι απλά αισιόδοξοι για τη νίκη τους στις εκλογές, αλλά ήδη έχουν προχωρήσει στην προετοιμασία του επόμενου Κυβερνητικού μοντέλου, που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχω, θα υπάρξει α) ενοποίηση των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, β) ενοποίηση των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και γ) τη δημιουργία Υπουργείου Κοινωνικής Στέγασης. Σημειώστε τα και θα δείτε ότι θα δικαιωθώ!

*Σήμερα πέφτει η αυλαία στο Ειδικό Δικαστήριο για τους Παππά – Καλογρίτσα και αν καλά πήρε το αυτί μου, ο Λοβέρδος θα καταθέσει πραγματογνωμοσύνη για την εγκυρότητα των SMS, θα επιμείνει στο ημερολόγιο της Ευθαλίας και θα καταλήξουν με μήνυση εις βάρος του «Νικολάκη μου» Παππά. Κάτι μου λέει ότι η βεντέτα που άνοιξαν οι Παππάς – Μαντζουράνης με τον Καλογρίτσα θα συνεχιστεί σε διάφορα επίπεδα.

*Όλα δείχνουν ότι τη θέση Νούμερο 2 στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος θα την δώσει στην ιστιοφόρο Σοφία Μπεκατώρου, που έδωσε τεράστια ώθηση στο κίνημα #metoo στην Ελλάδα.

*Νομίζω ότι κάνουν πλάκα στον Γιάννη Χατζηθεοδωσίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ του είπαν ότι θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τους και παρά το ότι έχει δώσει τα χέρια με τον Ανδρουλάκη, τον κόβει ο Χρήστος Σπίρτζης, ίσως γιατί και οι δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ!

*Ψυχρός πολιτικός αναλυτής παρατηρώντας τους δύο μονομάχους μου είπε. «Η Νέα Δημοκρατία μιλά για οικονομικό πρόγραμμα, για αξιοπιστία, για σταθερότητα και προβλεψιμότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για υποκλοπές, επισυνδέσεις, predator, Πάτση και Χειμάρα». Έβαλε άνω τελεία και συνέχισε. «Θα δυσκολευτείς να βρεις ποιος από τους δύο θα πείσει τους πολίτες;». Δεν χρειάστηκε να απαντήσω…

*Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι στην πρώτη φάση οι Δημητριάδης – Βαξεβάνης ήταν σε ανοικτή γραμμή, με τον πρώτο να φροντίζει και τον δεύτερο να μην ακουμπά τον πρώτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά…

*Δύο έντυπα (παρέα με τα site τους), τα οποία χτυπούσαν τον Μπρατάκο, άρχισαν ξαφνικά να τον έχουν ερωτευθεί. Την ακριβή μετάφραση προσπαθώ να εντοπίσω, για τον τρόπο που το μίσος έγινε αγάπη!

*Στις πίττες των Ηπειρωτών στην Αττική τρέχει ο πρώην ΠΑΣΟΚος Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος κλείδωσε ότι θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα. Η γυναίκα του – η Κατερίνα Μάρκου – τον ψάχνει στο σπίτι, καθώς διαρκώς βρίσκεται ανάμεσα στην Αθήνα και τα Γιάννενα.

*Αν καλά έπιασε το ραντάρ μου, στο ΠΑΣΟΚ πάνε σε μία υπερβατική κίνηση (ουφ) σε σχέση με τα ψηφοδέλτια. Βάζοντας στην άκρη ομαδοποίηση και φιλοδοξίες, μάλλον θα είναι τελικά υποψήφιοι, ο Χρήστος Σαλαλές στη Β΄ Πειραιά, ο γιατρός Δημήτρης Ευαγγελινός στη Χαλκιδική και ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Βαγγέλης Γιαννακούρας στην Αρκαδία. Κυριακή κοντή γιορτή, οπότε θα τα μάθουμε όλα.

*Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, μάλλον έχει κλείσει τον κύκλο του και από την Κουμουνδούρου προχωρούν σε ανοίγματα προς τα αριστερά τους. Στο πλαίσιο αυτού του ανοίγματος, έχουν προσεγγίσει την Πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία έχει στοχεύσει την Κυβέρνηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και είναι Περιφερειακή Σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

*Κλείνω με το εντυπωσιακό που έχω δει σε σοσιαλιστικές μαζώξεις, όπου οι παραδοσιακοί ΠΑΣΟΚοι δεν γνωρίζουν τους νεόφερτους Ανδρουλακικούς, ούτε κατ΄ όψη. Μήπως εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη να προχωρήσουν σε κάποια συγκέντρωση στη λογική του knows us better;

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα