Το φρεσκάρισμα των ψηφοδελτίων

Το φρεσκάρισμα των ψηφοδελτίων

Διαβάζοντας τα πολιτικά κείμενα και τα παραπολιτικά σε εφημερίδες και sites σχετικά με νέες υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατία, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρατηρούμε ότι είναι ελάχιστα τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν επισημοποιήσει εκλογικούς «γάμους», με υποψηφιότητες όπως του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Τάκη Θεοδωρικάκου, αλλά και της γυναικείας τετράδας (Μιχαηλίδου, Νικολάου, Συρεγγέλα, Ζαχαράκη), με πολλά ονόματα επίσης να δημοσιεύονται και τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα. Παράλληλα μέσα από τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί ο Πρωθυπουργός κάνει ανοίγματα σε πολιτικούς χώρους πέραν της Δεξιάς.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν ανακατέψει την τράπουλα για τα καλά δίνοντας εικόνα φρεσκαρίσματοςκαι πλέον η ονοματολογία υποψηφιοτήτων ανά εκλογική περιφέρεια έχει φουντώσει για τα καλά, με ένα συνδυασμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους, σε Ανδρουλακικούς, Λοβερδικούς και Παπανδρεϊκούς.

Και ερχόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν δημοσιεύματα για νέα πρόσωπα που θα κοσμούν τα ψηφοδέλτιά του, προφανώς όχι γιατί αποκλείουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ, αλλά γιατί δεν υπάρχει καμία κινητικότητα μέχρι τώρα. Διαβάζουμε περισσότερα για αυτούς που θα αποσυρθούν ή που πρέπει να αποσυρθούν (Δρίτσας, Δραγασάκης, Ρήγας, κλπ), ως επίσης και για αυτούς που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι (Ξυδάκης), παρά για τα φρέσκα, νέα πρόσωπα τα οποία θα δώσουν τη μάχη τους. Μέχρι τώρα τα δημοσιεύματα για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στους νυν βουλευτές και για το που θα είναι υποψήφιοι, όπως για παράδειγμα η Αχτσιόγλου, ο Κατρούγκαλος και η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται μέσα στις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα να υστερεί δημοσκοπικά.