Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

Το ίδιο σκηνικό στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Share

Κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,3 % των ψήφων και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η ΝΙΚΗ με 3,6%, η Νέα Αριστερά με 3,1%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,0%, το κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου που συγκεντρώνει το 1,4, το ΜεΡΑ25 με 1,6%, ενώ τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 2,8% των ψήφων.

Στην έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Λαμβάνει ποσοστό 35% ενώ ο αμέσως επόμενος, ο Στέφανος Κασσελάκης, 9%. Ακολουθούν Κ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 5%.

Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ωστόσο η τάση είναι ελαφρά πτωτική σε σχέση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές – οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά – ενώ παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

διαβάστε περισσότερα

Προς άγραν ψήφων

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Τρέχω από κανάλι σε κανάλι καθημερινά για να προλάβω να δω τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και ομολογώ...

Επικαιρότητα