Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
9.3 C
Athens

Το κεφάλι χωρίς μέτρα θέλει βάρεμα με πέτρα

Share

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Μετά τα όσα παρακολουθούμε να είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώ με την άποψη του Αριστοτέλη για την λογική. Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι όλα όσα έχουμε μέσα στο μυαλό μας, ως ιδέες και σκέψεις, έχει φτάσει μέχρι τη συνείδηση μας χάρη σε όλα όσα έχουμε δει κι ακούσει. Είμαστε, όμως, προικισμένοι από τη γέννησή μας και με μυαλό, που σκέφτεται λογικά. Σας ρωτώ λοιπόν. Βλέπετε να υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία λογικής; Νομίζω ότι η λέξη λογική και ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση δεν μπορούν με τίποτα να συναντηθούν. Οι μόνες λέξεις που μπορούν να συναντηθούν είναι οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και βόλεμα!

*Το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα χρεωθεί την διάσπαση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι 87+13=100 θέλουν να την χρεώσουν τη διαφαινόμενη διάσπαση στον Στέφανο και από την πλευρά του ο Κασσελάκης στους 87+13=100. Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μέρες που σας ενημέρωσα ότι είναι πολύ πιθανό να μην φτάσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές. Να λοιπόν που χθες φρόντισαν όλοι για αυτό.

*Πάντως καθώς κουβέντιασα με Βουλευτές, στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι μου είπαν ότι μέσα από την χθεσινή διαρροή, κερδισμένος θα βγει ο Κασσελάκης, αν φτάσουν στις κάλπες!

*Επί τη ευκαιρία να σας πω συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Σαββατοκύριακο που μεταθέσατε το συνέδριό σας έχει Μαραθώνιο, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο διήμερο θα είναι όλη η Αθήνα κλειστή.

*Απλό ερώτημα. Καθώς η Γεροβασίλη είναι η αιχμή του δώρατος που «καρφώνει» τον Κασσελάκη, γιατί φοβήθηκε να αναμετρηθεί ως υποψήφια Πρόεδρος μαζί του; Του τα φυλάει από το προηγούμενο Συνέδριο, όπου ο Τσίπρας την είχε στείλει ως πρόβατο προς σφαγή και ο Κασσελάκης της πήρε το κεφάλι; Μετά από όσα λέει η Όλγα μπορεί να είναι στο ίδιο κόμμα με τον Κασσελάκη;

*Η εικόνα που υπάρχει για τον Θεοχαρόπουλο δεν είναι και η καλύτερη. Δυστυχώς όμως ακολουθεί την ίδια τακτική και χάλασε την καλή εικόνα που είχε χτίσει εδώ και καιρό ο Κώστας Ζαχαριάδης. Όσον αφορά στον Γιάννη Ραγκούση, ορθά έχει τραβηχτεί διακριτικά μακριά.

*Η πλάκα είναι ότι μετά τα χάλια των 87+13=100 και των Κασσελίστας βγαίνει κερδισμένος ως ο πλέον σοβαρός, ο κρητικός Πολάκης! Στο τέλος θα μας τρελάνουν αυτοί!

*Νηφάλιοι πολιτικοί αναλυτές εξήγησαν στον Δούκα της Αθήνας και στους σημαιοφόρους του που τον έσπρωξαν στην υποψηφιότητα, ότι μετά από αυτή την βιαστική κίνηση μάλλον θέτει τον εαυτό του εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενώ του δυσκόλεψαν την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

*Στο εντευκτήριο της Βουλής υπήρχε μια αντάρα σε πηγαδάκι Βουλευτών της ΝΔ, κουβεντιάζοντας για την φορολογία στα tips μέσω POS (πουρμπουάρ τα ξέρω εγώ και άλλοι φιλοδώρημα). Αν το δούμε και αυτό, μάλλον κάποιοι βάζουν το περίστροφο στον κρόταφό τους και πατούν τη σκανδάλη.

*Στο καφενείο της Βουλής βρέθηκαν και κουβέντιαζαν συνεργάτες της Γιαννακοπούλου με συνεργάτες του Γερουλάνου, όταν ο Παύλος τέλειωσε με τις συναντήσεις του. Σύμφωνα τώρα με δικό μου συνεργάτη, οι συνεργάτες του Γερουλάνου βγάζουν μια σχετική αντιπάθεια προς το πρόσωπο του Δούκα, ενώ η Νάντια απευθύνθηκε στον συνεργάτη μου λέγοντάς του ότι, «Δεν θα βγω να πω τίποτα. Ότι πιστεύω, το πιστεύω για μένα».

*Κατάλαβε επίσης ο συνεργάτης μου ότι ο Γερουλάνος και οι δικοί του συνεργάτες είχαν θυμώσει με τους δημοσκόπους που τον έβγαζαν συνεχώς τέταρτο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει ο Παυλίτο να μπει στον τελικό.

*Ο Κυριάκος (όπως σας έχω ενημερώσει έγκαιρα) έχει στο μυαλό του να ξαναφέρει πίσω στο Μαξίμου τον Γεραπετρίτη, με την διαφορά ότι δεν ξέρει τι να κάνει στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δύσκολα θα κάνει Υπουργό την νυν Υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (η οποία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Γεραπετρίτη) και ψάχνει ο Κυριάκος τη λύση. Σε ότι αφορά στον διάδοχο της Μπούρα στο Μαξίμου φαίνεται ότι κερδίζει η επιλογή  Γεραπετρίτη (Μ. Νικολαΐδης) την επιλογή της Παπαδοπούλου (Κ. Κούτρας).

*Σύντομα από την Κυβέρνηση θα πάρουν πίσω τη μισή διαγραφή του Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά όχι από το κόμμα και ο Λευτέρης (τους) θα επανακάμψει ωσάν το θεριό που το έχουν στο κλουβί!

*Παρά την περιορισμένη ευφυία μου κατάλαβα ότι η Αντιπολίτευση όπου νοιώθει ότι θα κλωτσήσουν οι Βουλευτές της ΝΔ, θα ζητούν ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να προκύπτουν εκτεθειμένοι είτε από τη μία πλευρά (την Κυβέρνηση) είτε από την άλλη (Βουλευτές).

*Γερό χτύπημα δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος (όχι ο Μητσοτάκης) Πιερρακάκης στην εκδήλωση λειτουργίας του Πανεπιστημίου Columbia Global Center, παρουσία του Μητσοτάκη και της Κεραμέως (ο Πιερρακάκης έλειπε), με τον Πρύτανη του Columbia να λέει: «Εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, [υπάρχει κάποια που] συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης και αυτή είναι η υπουργός μας, η Νίκη Κεραμέως. Σήμερα έχει αναλάβει τη θέση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από τον Ιούλιο του 2024, προηγουμένως υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών, αλλά για εμάς είναι η Υπουργός Παιδείας». Βαρύ πλήγμα για τον Πιερρακάκη!

*Μιας και αναφέρομαι στον Πιερρακάκη οφείλω να σας πω ότι έχω πιάσει στον αέρα μια στήριξη, ένα σπρώξιμο προς τον Παιδείας, από τον Άδωνι και τον γνωστό ανιψιό…!

*Κουίζ: Ποια είναι η Βουλευτής προοδευτικού κόμματος που κλειδώθηκε στις τουαλέτες των ανδρών (φαντάζομαι κατά λάθος) και από φόβο χτύπαγε την πόρτα και φώναζε βοήθεια, βοήθεια; Για να σας βοηθήσω, σας λέω ότι η συγκεκριμένη Βουλευτής κοιτά πάντα με λοξό μάτι τι φορούν οι υπόλοιπες κυρίες της Βουλής και στη συνέχεια στρίβει το κεφάλι και αποχωρεί χωρίς να πει ούτε ένα «γεια».

διαβάστε περισσότερα

Κάθε κακό θυμίζεται, κάθε καλό ξεχνιέται

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι του Black Velvet. Σιγά σιγά βγαίνει αυτή η εβδομάδα την οποία έχω βαπτίσει ως την «Εβδομάδα των Video»...

Επικαιρότητα