Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.8 C
Athens

Το κρυφτούλι που είναι σε εξέλιξη

Share

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Οι μέρες κυλούν και πλέον μας έχουν μείνει 17 και σήμερα μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Το κρυφτούλι γύρω από τον Κασιδιάρη συνεχίζεται, με άλλους να τον φτύνουν (πάντα στο κρυφτό τρέχαμε και λέγαμε «φτου») και άλλους να κρύβονται. Παράλληλα, παρακολουθώ την προσπάθεια του Τσίπρα να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ, κάτι που όλα δείχνουν ότι είναι δύσκολο.

*Διάβαζα την ανακοίνωση του Κασιδιάρη και έμεινα παγοκολώνα στην τελευταία του φράση που έλεγε. «Ο πραγματικός αγώνας για το Έθνος και για το Δημοκρατικό πολίτευμα τώρα αρχίζει». Μένω επίσης στη φράση, «Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να στηρίξω το κόμμα ΕΑΝ», καθώς όλοι περιμένουμε πλέον το προς τα πού θα κατευθύνει το πόπολό του.

*Με αφορμή τον τίτλο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» της χθεσινής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο, διαλέγετε και παίρνετε. Θέλετε το ιμιτασιόν ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ ή το original; Θέλετε το “συμβόλαιο” και την “αλλαγή” του Ανδρέα ή το “συμβόλαιο” και την “αλλαγή” του Αλέξη; Θέλετε τον Σπίρτζη, τον Τζουμάκα και τον Ραγκούση που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτούς που έμειναν στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ; Να λοιπόν ένα δίλλημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς.

*Καθοριστικό ρόλο στην κυβέρνηση ανοχής ή στην Κυβέρνηση 4 μηνών παίζει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος θέλει να πετάξει έξω από το παιχνίδι τον Μητσοτάκη, αλλά και τον Τσίπρα!

*Με αέρα στα πανιά τους πορεύονται στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παύλος Πολάκης, αφήνοντας πίσω τους συνυποψηφίους τους.

*Οι Καραμανλικοί είναι ενάντια στον Μητσοτάκη, με τη διαφορά ότι οι Καραμανλικοί δεν έχουν πλέον δύναμη στο εσωτερικό της ΝΔ

*Από μία έως δύο δημοσκοπήσεις ανά κανάλι θα έχουμε από σήμερα μέχρι τις εκλογές στις 21 Μαΐου, ημέρα όπου: Στις 19.00 θα έχουμε το exit poll, με σχετικά περιθώρια λάθους, στις 20.00 την εκτίμηση της Singular βάση πραγματικών δεδομένων και στις 21.00 (αν πάνε όλα καλά), θα έχουμε σχεδόν τα τελικά αποτελέσματα.

*Διαβάζω τις εκτιμήσεις σχετικά με αυτούς που στις δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι θα ψηφίσουν Κασιδιάρη και τους ρωτούσαν «τι θα ψηφίσετε σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Κασιδιάρης». Ρωτάω γνώστες σχετικά με αυτές τις εκτιμήσεις και μου επισήμαναν ότι «δεν είναι αξιόπιστες», καθώς ρωτούν 40 έως 60 άτομα σε δείγμα 1.000 ατόμων, κάτι που σημαίνει δειγματοληπτικό σφάλμα +/-13%!

*Επίσης είναι άλλο να ρωτάς «τι θα ψηφίσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο Κασιδιάρης» και άλλο όταν ρωτάς ενώ είναι πλέον σίγουρο ότι ο Κασιδιάρης έχει μείνει εκτός της μάχης. Άρα, την πραγματική εικόνα θα δώσουν οι δημοσκοπήσεις που ξεκινούν από σήμερα.

*Και κάτι ακόμα. Στις δημοσκοπήσεις που ξεκινούν θα ψάξουν να βρουν που θα πάνε όλοι αυτοί που στήριζαν όλα τα κόμματα που έμειναν εκτός της εκλογικής μάχης με απόφαση του Αρείου Πάγου. Αθροιστικά αυτοί είναι περίπου 6% και σε αυτούς προσθέστε και τους αναποφάσιστους που κοίταζαν προς αυτά τα κόμματα. Συμπέρασμα. Οι φρέσκιες δημοσκοπήσεις θα δώσουν διαφορετική σχετικά καλή εικόνα.

*Αν είσαι υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα, χρειάζεσαι 30.000 σταυρούς για να εκλεγείς. Αυτό μου προέκυψε καθώς προσπαθούσα να καταλάβω τις κολεγιές στον Νότιο Τομέα, όπου έχουμε την αγία τριάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Παππάς –  Θεοχαρόπουλος – Μαντζουράνης. (Με τη σειρά που τους έβαλα είναι ο πατήρ, ο υιός και το άγιο πνεύμα). Ο πατήρ Παππάς βοηθά και την Ραλλία Χρηστίδου, η οποία βασίζεται κυρίως στους ΛΟΑΤΚΙ. Μοναχικός καβαλάρης που περπατάει καλά παρά τα χρονάκια του είναι ο Στέφανος Τζουμάκας, ενώ αυτός που δεν υπάρχει είναι ο Μιθριδάτης.

*Από την επαρχία, μου μεταφέρουν την εικόνα ότι ο κόσμος δεν πολυασχολείται με τις εκλογές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ασχολούνται λίγοι και απευθύνονται σε λίγους! «Δεν πάω να ψηφίσω γιατί είναι όλοι ίδιοι» είναι μια χαρακτηριστική φράση που ακούγεται συχνά. Η κοινωνία δείχνει να έχει παραιτηθεί και δεν συμμετέχει.

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα