Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά

Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά

Το μήλο πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά και αυτή τη φορά, το μήλο θα πέσει στην Α΄  Αθήνας.

Αναφερόμαστε στην Μαρία Κουβέλη, κόρη του πολιτικού Φώτη Κουβέλη, η οποία θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο έμπειρος πολιτικός, έχει φροντίσει – κυρίως εσωκομματικά – να αφήσει το οικογενειακό στίγμα στην πολιτική σκηνή του τόπου και της αριστεράς, με την παρουσία της κόρης του Μαρίας.

Η δικηγόρος Μαρία Κουβέλη εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (στο νούμερο 118, επί των 150 που εκλέχτηκαν στην Αττική, με τον μπαμπά της Φώτη Κουβέλη να εκλέγεται στην 43η θέση) και στη συνέχεια ο πατέρας και τα εσωκομματικά συστήματα, φρόντισαν να εκλεγεί και στο Πολιτικό Συμβούλιο, με αρμοδιότητα τη Δικαιοσύνη  και τους Θεσμούς.

Η κα Κουβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ (2010) και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (2010-2015). Υποψήφια βουλευτής στις Εθνικές εκλογές (Φεβρουάριος 2015).

Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Αθήνας (2011-2015).

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ως εκπρόσωπος του ΔΣΑ και κατόπιν της ΔΗΜΑΡ.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ασχολείται με τα Ζητήματα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Μεταναστών και της Ισότητας των Φύλων.

Για την ιστορία, η θυγατέρα του τότε (πριν από 5 χρόνια περίπου), αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη,  δεν άντεξε τις επιθέσεις σε βάρος του πατέρα της και απάντησε με μία κατακόκκινη ανάρτηση στο Facebook, προτείνοντας …ξύδι.

Γι να δούμε τι θα προτείνει αυτή τη φορά για να την ψηφίσουν!