Το Μητσοτακέικο και το Μαρινακέικο θα προχωρήσουν σε βεντέτα ή σε σασμό;

Το Μητσοτακέικο και το Μαρινακέικο θα προχωρήσουν σε βεντέτα ή σε σασμό;

Σήμερα την πάτησα, καθώς το αφεντικό με έβαλε να γράψω πέρα από την καθημερινή στήλη “Black Velvet”, όσα άκουσα, έμαθα ή σκέφτηκα σχετικά με το παράνομο λογισμικό (μου αρέσει που το λένε έτσι), το οποίο έχει δώσει μεγάλη τροφή, κυρίως σε σεναριογράφους την πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

*Ένα predator, ένα πέναλτι και ένα λιμάνι (αυτό της Αλεξανδρούπολης), έφεραν τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό.

*Σε ότι αφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, φαντάζομαι ότι ο κ. Γεραπετρίτης είχε ενημερώσει τον πεθερό του, (μιλάω για τον Πρόεδρο της ΤΕΡΝΑ, στην οποία ο Μαρινάκης έχει επίσημα το 6%), πριν πατήσουν φρένο στην πώληση.

*Δεν σας εντυπωσίασε ότι στη συνέντευξη Μητσοτάκη απάντησε πρώτος ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, πριν από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς; Τα αντανακλαστικά του ομίλου Μαρινάκη ήταν αντανακλαστικά οργανωμένου πολιτικού κόμματος. Ρε λες να σχεδιάζουν κάτι;

*Το καλοκαίρι είχα ακούσει για …Πειραιώτικο κόμμα, με μπροστάρη τον Δήμαρχο Γιάννη και στο άκουσμα έσκασα στα γέλια. Μπας και… Το δεύτερο σενάριο που έριξαν είναι να γίνει ο Μώραλης μικρός Πρωθυπουργός (για αρχή), μέσα από την Περιφέρεια Αττική. Για να δούμε!

*Στο αγώνισμα της κωλοτούμπας, προφανώς ο Αλέξης χάνει το χρυσό μετάλλιο, το οποίο λαμβάνουν εξαπτέρυγα του Πειραιά. Μιλάμε για κωλοτούμπες σε χρόνο ρεκόρ.

*Πικραμένος αριστερός ΣΥΡΙΖΑίος μου είπε για τις υποκλοπές. «Αρχηγός πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ο Βαξεβάνης, με υπαρχηγό τον Πολάκη».

*Πρώην Υπουργός θυμάται την υπόθεση Novartis, για την οποία είχε ψηφίσει στη Βουλή και μου είπε με νόημα. «Τότε δεν μπορούσα να δεχτώ ότι φέρνουν μια υπόθεση στη Βουλή, χωρίς να έχουν στοιχεία και για αυτό ψήφισα. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι πιάστηκα κορόιδο. Τώρα με τις υποκλοπές έχουν στοιχεία ή πάμε σε επανάληψη της υπόθεσης Novartis;».

*Στο δίλλημα Μητσοτάκης ή Μαρινάκης, ποιος βγαίνει κερδισμένος στην κοινή γνώμη; Λες πολύ σύντομα να δούμε και δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα;

*Τώρα που είπα δημοσκοπήσεις, φαντάζομαι ότι θα έχουμε μία διαφορετική γκάμα αποτελεσμάτων, ανάλογα με το ΜΜΕ που θα δημοσιευθεί και τον εντολέα. Με αγωνία πάντως περιμένω να δω την επόμενη δημοσκόπηση της GPO. Λες ξαφνικά η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να βουτήξει στο 4%, αν όχι στα όρια του στατιστικού σφάλματος;

*Για να γνωρίζετε, οι περισσότερες εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος, είναι στη λογική, «πάμε τάκα τάκα σε εκλογές». Αυτό λένε στις επαφές τους οι περισσότεροι Υπουργοί και Βουλευτές της ΝΔ.

*Πρωθυπουργέ μου σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ήσουν πολύ κάθετος στη συνέντευξη. Πάρ το λίγο ποιο χαλαρά. Ποτέ δεν ξέρεις…

*Το μέγα ζητούμενο είναι το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Από το κλίμα στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο (όποτε γίνει), θα καταλάβουμε πολλά, καθώς θα παρευρίσκονται μια σειρά επισυνδεδεμένων Υπουργών, που θα κοιτάζονται μεταξύ τους!

*Με δεδομένη την Κρητική τους καταγωγή, το Μητσοτακέικο και το Μαρινακέικο θα προχωρήσουν σε βεντέτα ή σε σασμό; (Ο Σασμός είναι το αντίθετο της βεντέτας. Είναι η συμφιλίωση ανάμεσα σε δύο οικογένειες, προκειμένου να σταματήσει το χειρότερο κακό που μπορεί να ξεσπάσει ανάμεσά τους).

*Δύο συνθήματα άκουσα στο Σύνταγμα, πέριξ του οικονομικού Υπουργείου. Το πρώτο σύνθημα έλεγε «Ο Ολυμπιακός είναι εδώ, η επενδυτική βαθμίδα φεύγει». Το δεύτερο σύνθημα έλεγε, «Ο βούρκος είναι εδώ, η ανάπτυξη πάει περίπατο».