Το παρασκήνιο από το πολιτικό διήμερο του ΠΑΣΟΚ

Το παρασκήνιο από το πολιτικό διήμερο του ΠΑΣΟΚ

Ένα καλό διήμερο ήταν αυτό που πέρασε για το ΠΑΣΟΚ, παρά την επιδείνωση του καιρού. Λίγο οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, λίγο το καλό κλίμα που υπήρξε στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή, έδωσαν ανάσα και χαμόγελο τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πάμε λοιπόν να σας δώσουμε παρασκήνιο σχετικά με θέματα και πρόσωπα.

Βασικό στοιχείο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου υπήρξε η διεύρυνση, για την οποία έγινε πολύ συζήτηση, με άλλους να είναι απέναντι (όπως ο Π. Ευθυμίου που φέρεται να είπε «να δούμε ποιους θα μαζέψουμε»), άλλους να θέτουν  ερωτήματα σχετικά με τους όρους τους οποίους θα τεθούν για να μπορέσει κάποιος να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ (Σκανδαλίδης, Σαχινίδης) και κάποιους που θέλουν τις πόρτες ορθάνοικτες.

Στο συγκεκριμένο θέμα της διεύρυνσης, κρατάμε τη φράση του επικεφαλής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Τσούμα, ο οποίος είπε. «Πρέπει να μιλήσουμε με όσους εξαπατήθηκαν και όχι με όσους μας εξαπάτησαν», καθώς επίσης την κωμική πρόταση του Θ. Μαργαρίτη για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σε ότι αφορά στην Κεντρική Επιτροπή, ήταν κάτι σαν «αποδομημένη σούπα» χωρίς να υπάρχει συγκρουσιακό κλίμα, με κεντρικό πρόσωπο τον απόντα Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος μίλησε χωρίς να …πάει! Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δημοσίευσε την ομιλία του στα ΜΜΕ, ενώ ο ίδιος δεν προσήλθε στην Κεντρική Επιτροπή για να την εκφωνήσει!

Κάποιες φλόγες άναψε ο Δ. Ρέππας με βάση τους νεολαίους που είχαν αποχωρήσει ένεκα χρόνου και την τακτική να μιλούν πάντα πρώτοι οι εκλεγμένοι Βουλευτές χωρίς να καταφέρνουν να ακουστούν νέοι άνθρωποι και να …γνωριστούν μεταξύ τους.

Στα αξιοσημείωτα η Ευαγγελία Λιακούλη για την οποία ακούστηκαν διάφορα σχόλια από τη στιγμή που την άκουσαν να λέει στην ομιλία της «Η Κοινοβουλευτική ΜΟΥ Ομάδα»!

Κλείνουμε με ένα αξιοσημείωτο περιστατικό, όπου εκτός από τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη, χειροκρότησαν ενώ πήγαινε στη βήμα για να μιλήσει, μόνο τον Μανώλη Χριστουδουλάκη, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καλό σημάδι!