Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
35.1 C
Athens

Το παρασκήνιο της εκλογικής μάχης στη Ροδόπη

Share

Μία μάχη με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία είχαμε στην Ροδόπη (την μοναδική εκλογική Περιφέρεια που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ), με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει εσωκομματικές διαμάχες. Υποψήφιοι, κόμματα, Νομαρχιακές, Τοπικές μειονότητα και Προξενείο, έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους με αφορμή τους εκλεγέντες.

Αναφερόμαστε στον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ, τον δεύτερο του ψηφοδελτίου Δημήτρη Χαρίτου, όπως και τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, Ιλχάν Αχμέτ και Γιώργο Πεταλωτή.

Η υποψηφιότητα και στη συνέχεια η εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ έχει ανάψει τα αίματα στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν χωριστεί στα δύο η Νομαρχιακή και η Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, με άλλους να στηρίζουν τον Οζγκιούρ Φερχάτ (όπως για παράδειγμα ο Γραμματέας της Νομαρχιακής) και άλλους τον Δημήτρη Χαρίτου.

Η βασική αιτία του «πολέμου» είναι η πλήρης στήριξη του Οζγκιούρ Φερχάτ από το Τουρκικό Προξενείο, το οποίο αφαίρεσε ψήφους από τον Ιλχάν Αχμέτ, χωρίς όμως να τον κόψει εντελώς.

Πηγές μας στην Ροδόπη, μας είπαν ότι η αφαίρεση ψήφων προς τον Ιλχάν Αχμέτ ήταν επί της ουσίας ένα μήνυμα του Προξενείου προς αυτόν, στη λογική «πρόσεχε».

Σημειώνουμε ότι αριθμητικά οι ψήφοι που έλαβαν οι δύο μειονοτικοί υποψήφιοι ανταποκρίνονται πληθυσμιακά στους μειονοτικούς τους Ροδόπης.

Ολοκληρώνοντας σας λέμε ότι η οικογένεια Φερχάτ, έχει παραδοσιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης ότι ο Γιώργος Πεταλωτής τριπλασίασε τις Χριστιανικές ψήφους προς το ΠΑΣΟΚ.

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα