Το παρασκήνιο της πρότασης στην Εύη Χριστοφιλοπούλου

Το παρασκήνιο της πρότασης στην Εύη Χριστοφιλοπούλου

Αντάρα έχει δημιουργηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εύη Χριστοφιλοπούλου για την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η τοποθέτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη θέση της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει πίσω της μεγάλη ουρά, την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η κα Χριστοφιλοπούλου είχε λάβει την υπόσχεση από τον Πρωθυπουργό ότι στον ανασχηματισμό που προηγήθηκε θα ήταν στο Κυβερνητικό σχήμα, κάτι το οποίο δεν έγινε πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, πριν από 5 μήνες περίπου, έλαβε την πρόταση και υπόσχεση, ότι θα προταθεί για επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντικαθιστώντας τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις όμως, άρχισαν να πιέζουν την Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Χαριλάου Τρικούπη για να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, με στόχο να μην εκλεγεί ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Μάλιστα, για να την πείσουν να είναι υποψήφια, της είπαν ότι θα αποσύρουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Σμέρου.

Σε μετρήσεις που έγιναν στην Ανατολική Αττική, μπορεί η κα Χριστοφιλοπούλου να βρέθηκε πρώτη, με μικρή όμως διαφορά από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος έρχεται με φόρα.

Αυτό την οδήγησε στην απόφαση να δεχθεί την πρόταση για την Ανεξάρτητη Αρχή και περίπου πριν από ένα μήνα μίλησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος της απάντησε στην λογική «θα το δούμε».

Όλα όμως δείχνουν ότι στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν εκλάβει την τοποθέτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου ως λεηλάτηση του ΠΑΣΟΚ από μέρους του Πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να μην συναινέσουν στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, στην τοποθέτησή της.

Για να αναλάβει όμως χρέη επικεφαλής η κα Χριστοφιλοπούλου, απαιτείται πλειοψηφία 3/5 από τη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως απαιτούνται και οι θετικές ψήφοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκτός αν υπερψηφίσει τη σχετική πρόταση κάποιο άλλο κόμμα από πλευράς της αντιπολίτευσης, κάτι το οποίο είναι απίθανο.