Το παρασκήνιο των εκλογών για την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το παρασκήνιο των εκλογών για την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μια σειρά από παρασκηνιακές φωνές έχουν ακουστεί πέριξ – αλλά και στο εσωτερικό – της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τα αποτελέσματα των υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τα ακούσματά μας είναι αρκετά και σας τα παραθέτουμε:

*Η είδηση είναι ότι μετά τους χειρισμούς που έκαναν οι Προεδρικοί, δημιούργησαν την εσωκομματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος κατάφερε να βγει δεύτερος

*Πολλά νεύρα και προεδρική διαμάχη έχει ξεσπάσει μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πίσω από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

*Μικρή και σφιχτή ήταν η λίστα των Παπανδρεϊκών, με αποτέλεσμα να βγουν όλοι και μάλιστα σε υψηλές θέσεις.

*Μεγάλος θυμός υπάρχει από την πλευρά του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος εξελέγη στην θέση 202. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που έπαιρναν τη γραμμή «Πρωτόπαπας» από τους Προεδρικούς, την έσπαγαν και δεν τον σταύρωναν.

*Σφάλμα η θέση εκλογής του Πέτρου Ευθυμίου. Κάτι λέει το ότι αυτός που ορίστηκε Πρόεδρος του Συνεδρίου κατέληξε στη θέση εκλογής 125.

*Μέγα σφάλμα επίσης η εκλογή στη θέση 210 μιας μεταγραφής που έχει συζητηθεί πολύ. Αναφερόμαστε στον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο, ο οποίος δεν έτυχε καθόλου θερμής εκλογικής υποδοχής.

*Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Στέφανου Παραστατίδη, ο οποίος εκλέχτηκε με 544 σταυρούς στην 74η θέση, ενώ δεν δέχθηκε καμία βοήθεια, από κανένα σύστημα. Σημειώνουμε ότι έκανε αίσθηση στο Συνέδριο η κατάθεση από μέρους του μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας.

*Αξίζει επίσης να καταγραφεί ότι οι Προεδρικοί δεν πριμοδοτούσαν τις υποψήφιες γυναίκες (τους), καθώς θα έβγαιναν με την ποσόστωση, που θέλει 105 γυναίκες στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτός είναι ο λόγος που η εξ απορρήτων του Γ. Παπανδρέου, Έφη Χαλάτση, είναι η πρώτη γυναίκα σε σταυρούς, στην 29η θέση. Με αυτή την τακτική οι Προεδρικοί είχαν περισσότερους άντρες σε σχέση με τα άλλα μπλογκ στην Κεντρική Επιτροπή.

Tagged with