Χαρτογραφήσαμε το πολιτικό σκηνικό της Νέας Δημοκρατίας για την Αιτωλοακαρνανία και σας το παρουσιάζουμε.
Οι νυν κυβερνητικοί Βουλευτές είναι ο Κώστας Καραγκούνης, ο Μάριος Σαλμάς και ο Σπήλιος Λιβανός, με τους τρεις να διεκδικούν τις τρείς ή πολύ πιθανά τις δύο βουλευτικές έδρες που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία.
Ο Σπήλιος Λιβανός μετά το λάθος που έκανε στην Πελοπόννησο και του κόστισε την Υπουργική θέση, είναι πολύ συχνός επισκέπτης της περιοχής, προσπαθώντας να είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις
Διακριτικό παρών δηλώνει ο Κώστας Καραγκούνης, σε αντίθεση με τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος ακολουθεί την τακτική «δεν υπάρχω για να εκλεγώ», ακλουθώντας τον δικό του μύθο.
Στους τρεις προσπαθεί να μπει σφήνα ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος είναι αγαπητός και έχει μπει σε όλα τα δεξιά σπίτια.
Απέναντι στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κρατά ουδέτερη στάση ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ σχετικά με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, το 40% των συμβούλων του στηρίζει τον Κ. Καραγκούνη, το άλλο 40% τον Μ. Σαλμά και το υπόλοιπο 20% τον Σπ. Λιβανό.
Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA C για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του «pelop.gr», στην Αιτωλοακαρνανία η Νέα Δημοκρατία κρατά τις δυνάμεις της (+0,4%) συγκριτικά με τον Σεπτέμβρη του 2021, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άνοδο (+2,6%) και το ΠΑΣΟΚ διπλασίασε τα ποσοστά του (+6,1%).