Το πράσινο υδρογόνο και οι κυβερνητικές συζητήσεις

Το πράσινο υδρογόνο και οι κυβερνητικές συζητήσεις

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο πρώην «Γερμανός» Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, κουβεντιάζοντας για το πράσινο Υδρογόνο.

Στην προσπάθεια που καταβάλει συνδυαστικά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, πραγματοποιούνται μια σειρά από συναντήσεις σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, έτσι ώστε η Δυτική Μακεδονία να γίνει η Κοιλάδα του Πράσινου Υδρογόνου.

Ήδη χθες οι Χατζημαρκάκης – Κασαπίδης συναντήθηκαν με τον Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης , ενώ σήμερα μαθαίνουμε ότι θα συναντηθούν με τον Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Θόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Το τελικό τους ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο έχουν ήδη ενημερώσει για τον σημαίνοντα ρόλο του υδρογόνου στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης και της Ελλάδος και για τις προοπτικές του στην Ελλάδα.

Στις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει προκύπτει ένα θέμα συντονισμού στην Κυβέρνηση, γι΄ αυτό και έχει πέσει η πρόταση για δημιουργία υφυπουργείου, που θα έχει το ρόλο του κεντρικού συντονιστή.

Τέλος, διακρίνουμε ότι υπάρχει ένα επιχειρηματικό μπραντεφέρ για το αν θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα η μετάβαση του υδρογόνου ή όχι, με κάποιους να θέλουν να μπουν σε θέση εκκίνησης.