Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δεν κατάφεραν να αναδείξουν πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να έχουν ήδη υποψήφιους Δημάρχους.
Το πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι τωρινό, αλλά έχει μεγάλη χρονική ουρά πίσω, την οποία άργησαν να εντοπίσουν και δυσκολεύονται να την ανατρέψουν.

Το στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν πολύ μεγάλο, παρά ταύτα όμως και σε επίπεδο τοπικών Οργανώσεων, όπως και σε επίπεδο Κουμουνδούρου, δεν προχώρησαν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις κεντρικά, αλλά και κατά τόπους.

Οι νυν δήμαρχοι έχουν ήδη διανύσει τα τρία τέταρτα της θητείας τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνεται και σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταλήξει σε υποψηφιότητες που θα έχουν μπροστά τους το χρόνο για να εργαστούν πάνω στα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως στα προβλήματα του δήμου τους.

Η εικόνα της κορυφής έχει ακουμπήσει για τα καλά τη βάση, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να είναι διασπασμένες, τουλάχιστον σε δύο κομμάτια, με το κάθε κομμάτι να θέλει να ελέγχει την οργάνωση και να έχει ως υποψήφιο δήμαρχο, τη δικιά του επιλογή.

Tagged with