Το σήριαλ με τίτλο «Εξεταστική Επιτροπή», μόλις ξεκίνησε

Το σήριαλ με τίτλο «Εξεταστική Επιτροπή», μόλις ξεκίνησε

Η εξεταστική Επιτροπή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι θα προσφέρει πολλά επεισόδια, με πολλούς εμπλεκόμενους, άλλους σε πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλους σε ρόλο κομπάρσου, με τα περισσότερα επεισόδια της σειράς να εξελιχθούν μέσα στη Βουλή!

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, που τη στήριξαν όλα τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ήταν η σκέψη για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015, δηλαδή να περιλαμβάνει τα χρόνια που Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τους ΑΝΕΛΛ.

Στη συνέχεια λοιπόν έχουμε Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015 – Ας ψηφίσει την πρότασή μας και ας ερευνήσουμε από όπου θέλει», στην οποία λέει.

«Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης.

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.

Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;

Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:

Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.

Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;».

Ανακοίνωση υπήρξε και από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, με τίτλο «Σε θέματα διαφάνειας δεν υπάρχουν διλήμματα σε εμάς», στην οποία λέει:

«Για την παράταξή μας σε θέματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διλήμματα.

Είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη η θέση μας «όλα στο φως για τους πάντες και τα πάντα, χωρίς αστερίσκους και επιλεκτικούς αποκλεισμούς».

Γι’ αυτό και θα στηρίξουμε την πρόταση της Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές -στο πλαίσιο των ίδιων αρχών- ότι θα στηρίξουμε και κάθε σχετική με το θέμα πρόταση, που θα κατατεθεί από άλλα κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση η στάση μας θα συγκεκριμενοποιηθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας».