Το «white dragon» και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το «white dragon» και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το «white dragon» για την παραγωγή του πράσινου υδρογόνου, είναι το μεγάλο project της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συνάμα είναι το μεγάλο στοίχημα του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Το μεγάλο αυτό έργο το οποίο έχει συνδεθεί με την απολιγνιτοποίηση έχει ως στόχο να ενταχθεί στα προγράμματα υδρογόνου με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η οποία έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε τρία κύματα.

Στο πρώτο κύμα χρηματοδοτήσεων δεν ήταν το White Dragon στην Δυτική Μακεδονία και κατέληξε σε διαμάχη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσα στον κ. Κασαπίδη και την αντιπολίτευση, χωρίς όμως  να έχει γίνει πλήρως κατανοητό, ποιοι θέλουν το πράσινο υδρογόνο και ποιοι όχι!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τις Βρυξέλλες, το White Dragon στην Δυτική Μακεδονία, θα βρίσκεται στο τρίτο κύμα των χρηματοδοτήσεων για να περάσει στο επόμενο στάδιο και τότε θα φανεί ποιοι πραγματικά το θέλουν.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δρόμος για το υδρογόνο στη Δυτική Μακεδονία άνοιξε, καθώς στο πρώτο κύμα χρηματοδοτήσεων εντάχθηκε η εταιρεία ADVENT με Πρόεδρο του ΔΣ και Γενικό Διευθυντή τον Βασίλη Γρηγορίου, όπως και η εταιρεία  του Βασίλη Κυριακίδη. Η χρηματοδότηση για παραγωγή υδρογόνου και για δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία, είναι ύψους 782.000.000 ευρώ και 18.000.000 ευρώ αντίστοιχα.