Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
35.1 C
Athens

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…

Share

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι. Είκοσι ημέρες μας έχουν μείνει μέχρι τη στιγμή που θα πάτε στις κάλπες και σήμερα το Black Velvet είναι χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία έχω παρασκήνιο για τους υποψηφίους των Ευρωεκλογών, στη δεύτερη σας έχω δημοσκοπικά νέα και ακούσματα, ενώ στην τρίτη κατηγορία σας έχω κάτι που ίσως το βρείτε ενδιαφέρον. Ξεκινώ.

Κατηγορία 1η: Ευρωεκλογές και στηρίξεις σε υποψηφίους

*Σχετικά με υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας οι πληροφορίες μου λένε ότι την Βόζεμπεργκ την στηρίζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα, όπως και οι Σύλλογοι Γυναικών, για τις οποίες δίνει αγώνα στις Βρυξέλλες.

*Στην ίδια δεξαμενή των γυναικών, από τα αριστερά ψαρεύει η Έλενα Κουντουρά, η οποία επίσης έχει δώσει μάχες ευρωπαϊκού επιπέδου.

*Για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη μαθαίνω ότι η δύναμη κρούσης του είναι οι Κρητικοί, όχι όμως μόνο στην Κρήτη, αλλά οι Κρητικοί ανά την Ελλάδα.

*Ερωτηματικό είναι το αν θα γίνει πράξη η δήλωση που έχει κάνει η Βούλα Πατουλίδου, λέγοντας ότι «Αν δεν εκλεγώ αποσύρομαι από την πολιτική».

*Η στήριξη Μπελέρη από την κεντρική Κυβέρνηση είναι δεδομένη, αλλά σας ομολογώ ότι είναι ενθουσιασμένοι όσοι έχουν μιλήσει με τον γιό του Πέτρο, ο οποίος τρέχει με μεγάλη επιτυχία την προεκλογική καμπάνια του πατέρα του, βάζοντας παρακαταθήκη (δικαίως) για τον εαυτό του στο μέλλον.

*Στην Ευρωβουλή που έκλεισε τον κύκλο της είχαμε έναν ηθοποιό, τον Αλέξη Γεωργούλη. Στην Ευρωβουλή για την οποία θα ψηφίσουμε είναι πιθανό να έχουμε τραγουδιστή – τραγουδοποιό και αναφέρομαι στον Μπάμπη Στόκα των Πυξ Λαξ, ο οποίος μάλλον θα πάει στις Βρυξέλλες, αν καταφέρει το κόμμα της Κωνσταντοπούλου να εκλέξει έναν. Από τα ακούσματα που έχω, πάει καλά και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου!

*Ένα από τα ονόματα που δίνουν από την Κασσελακική Κουμουνδούρου για να την …σταυρώσουν είναι η Λυδία Βενέρη µία από τις πέντε προσωπικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

*Σαρώνει στην Αιτωλοακαρνανία ο Αυτιάς, όχι γιατί όλοι τον έβλεπαν στην τηλεόραση, αλλά γιατί ο Μητροπολίτης τυγχάνει να είναι θείος του, οπότε ο Δέσποτας στηρίζει το ανιψούδι του, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Οι σκληροί κομματικοί πάντως της ΝΔ αντιδρούν στην ενδεχόμενη πρωτιά του Αυτιά, για αυτό και τον …κουρεύουν!

*Επίσης, ο Αυγενάκης ο οποίος βρέθηκε στο Αγρίνιο, έπαιξε χοντρή μπάλα για τον Πύρρο Δήμα, τον οποίο είχε μαζί του στην προεκλογική επίσκεψη.

*Από ΠΑΣΟΚ μεριά κατάλαβα ότι το σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη παίζει ως τριτο-τέταρτη επιλογή τον Τσουκαλά.

*Στη Θεσσαλονίκη τώρα, έσκασε πολλά χαμόγελα ο Ανδρουλάκης με το πρωτάθλημα που πήγε στον ΠΑΟΚ, καθώς είναι η ομάδα που θα προσπαθήσει για να πάρει το πρωτάθλημα στις Ευρωεκλογές και ο …Ζαγοράκης!

Οι ΚΙΔΗΣΟτες δίνουν ως τρίτη επιλογή τον Καρχιμάκη (τον γιό), αν και ο Λευτέρης (ο γιός) Σύριζε αρκετά στο παρελθόν και μάλιστα (όπως μου είπαν) με ενεργό ρόλο. Σας τα λέω αυτά για να έχετε πλήρη εικόνα και συμπληρώνω ότι ο Καρχιμάκης κάνει πολύ καλή οργανωτική δουλειά.

*Από τη «Λέσχη της Κηφισιάς» που φιλοξένησε τον Αλέξη Τσίπρα, μου είπαν ότι από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έχουν ως προεπιλογή τον Γιάννη Μανιάτη. Τίποτα άλλωστε δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα!!!

Κατηγορία 2η: Δημοσκοπικά news

*Στα ενδιαφέροντα είναι το ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να «πιάσουν» την αποχή. Ενδιαφέρον είναι επίσης το ότι ένα ποσοστό της τάξης του 15%-20% λέει ότι δεν είχε ψηφίσει το 2023 και θα πάει τώρα να ψηφίσει.  Συμπληρώνω. Όταν ο ένας στους τρεις λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι Ευρωεκλογές, που μπορεί να φτάσει η αποχή;

*Να έχετε κατά νου ότι όσο οι μέρες περνούν οι «μεγάλοι» θα ψηλώνουν και οι «μικροί» θα κονταίνουν. (Σε δημοσκοπικά ποσοστά εννοώ).

*Η εικόνα που υπάρχει (και μου μετέφεραν) είναι ότι η  Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νατσιός, ξεφουσκώνουν…. Στο ξεφούσκωμα βρίσκεται και ο Βελόπουλος!

*Στα 4 κομμάτια έχουν σπάσει τα ποσοστά των Σπαρτιατών σύμφωνα με τους δημοσκόπους. Αυτοί οι οποίοι μοιράζονται το 4,68% των εκλογών η το 2,6% των δημοσκοπήσεων, είναι ο Βελόπουλος, ο Νατσιός, η Λατινοπούλου και ο Εμφιετζόγλου. Ανάμεσα σε αυτούς η Λατινοπούλου ελπίζει ότι θα πάρει τόσο ώστε να …ελπίζει!

Ανδρουλάκης, όπως όλα δείχνουν πλήρωσε πρώτος δημοσκοπικά την υποτίμηση του Κασσελάκη, κάτι το οποίο όμως ίσως να πληρώσει τώρα και ο Κασσελάκης!

*Οι δημοσκόποι σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Η μία ομάδα βλέπει άνοδο (έστω και μικρή) του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η άλλη πλευρά βλέπει «φρενάρισμα» στα ποσοστά του Κασσελάκη.

*Κάτι το οποίο αξίζει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι στους 60+ οι οποίοι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν είναι δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, ενώ στους 17 -29 βρίσκεται δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, με τι διαφορά ότι είναι ένα ηλικιακό κομμάτι το οποίο το βρίσκουν με χαμηλό βαθμό βεβαιότητας σχετικά με το αν θα πάνε να ψηφίσουν ή όχι.

* Μπακάλικη είναι η πρόσθεση που θα κάνω αλλά σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll η Νέα Δημοκρατία έχει μόνη της 33,3%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ (15,5%) – ΠΑΣΟΚ (12,1%) – Νέα Αριστερά (2,8%) έχουν μαζί 30.4%, δηλαδή οι εν δυνάμει πολιτικοί συνέταιροι έχουν όλοι μαζί 3 μονάδες κάτω από τον Μητσοτάκη!

Κατηγορία 3η: Κλείσιμο με ΠΑΣΟΚ

*Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι στεναχωρημένοι μετά την κατάθεση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την ομόφωνη έγκριση ενός ψηφίσματος υπέρ της καθιέρωσης μιας παγκόσμιας ημέρας για τον εορτασμό της ελληνικής γλώσσας. Η στεναχώρια προκύπτει από το ότι ενώ έδωσαν την πρόταση στον Πρόεδρο Τασούλα, όπως και σε όλα τα κόμματα, όλοι έχουν αντιδράσει σαν να μην πήραν χαμπάρι τίποτα. Παράλληλα την πρόταση δεν την αξιολόγησαν ως είδηση τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες, κάτι που λέει πολλά στο ΠΑΣΟΚ.

*Συμπληρώνω ότι την ιδέα Λαλιώτη για καθιέρωση μιας παγκόσμιας ημέρας για τον εορτασμό της ελληνικής γλώσσας, την έβαλε στο χαρτί ο Μπαμπινιώτης, ο οποίος προχώρησε σε ανάρτηση μετά τον πάγο που έφαγε η πρόταση στη Βουλή, πάγο στον οποίο μπήκε και η ανάρτηση του Μπαμπινιώτη!

*Στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν τις μαγικές λέξεις για το κεντρικό προεκλογικό moto του κόμματος και από τα ακούσματά μου σας λέω ότι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ θα είναι σε πρώτο πλάνο.

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα