Τρεις στη μάχη, τα υπέρ και τα κατά

Τρεις στη μάχη, τα υπέρ και τα κατά

Νέο κύμα δημοσκοπήσεων ετοιμάζεται να παρουσιαστεί καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι Πανελλαδικές μετρήσεις, σε μια περίοδο που φαίνεται υγιής για την Νέα Δημοκρατία.

Διαβάζοντας με χρονική απόσταση τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν, διακρίνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει περάσει στην τρίτη φάση, στη φάση της κατηφόρας. Ενώ στο Μαξίμου υπήρξε ο φόβος για την εισαγωγή στην τρίτη φάση, κατάφεραν να παραμείνουν στη δεύτερη φάση, με σκαμπανεβάσματα από τα οποία δεν βρέθηκε χαμένη η Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε σχετικά από την οικονομία, τομέας στον οποίο έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος η Κουμουνδούρου, αφού είναι ευδιάκριτο το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Στις συγκρίσεις όμως ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς υπολείπεται, χωρίς να φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τη διαφορά.

Στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συσπείρωση των ψηφοφόρων του και οι νέοι, συμπεριλαμβανομένων των νέων ψηφοφόρων. Παρά ταύτα όμως, δεν είναι καλή η συσπείρωσή του, όπως δεν μπορεί να κερδίσει τους νέους ψηφοφόρους.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δέχεται μεγάλες πιέσεις, οι οποίες θα μεγαλώνουν όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, πιέσεις επίσης στο πρόσωπο του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει μεγάλη δημοτικότητα, χωρίς όμως να υπάρχει αντίκρισμα στα τελικά δημοσκοπικά αποτελέσματα.

Στο τομέα των συγκρίσεων των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός έχει το πάνω χέρι, ενώ παράλληλα όλοι στη Νέα Δημοκρατία περιμένουν τη βελτίωση της Κυβέρνησης, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπερασματικά, αν όλα κυλίσουν ως έχουν η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τη μάχη καθώς το κλίμα είναι υπέρ της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την ηττοπάθεια στην οποία έχει υποπέσει, θα χάσει τη μάχη πριν τη δώσει, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα προσπαθήσει να σταθεί γερά στα πόδια του!