Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Έχουν απομείνει μόλις 11 και σήμερα μέχρι τις εκλογές, η Αυτοδιοικητική μου βόλτα όμως, μου έδωσε πολύ υλικό σχετικά με τις εκλογές του Οκτωβρίου, όπου θα έχουμε τους νέους τοπικούς άρχοντες. Η αλήθεια είναι ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, έχουν πάρει τα πάνω τους οι Δεξιοί, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑίους που έχουν λουφάξει, περιμένοντας την 26η Ιουνίου. Το παιχνίδι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για αυτό και σας δίνω πλούσια τροφή!
*Ξεκινώ με αποκαλύψεις και όπως μαθαίνω ο Πειραιάς έχει πει στον Ιωακειμίδη κάτι σε στυλ «θα σε στηρίζουμε από κανάλια, εφημερίδες και site, αλλά μην περιμένεις χρήματα». Αν δεν λάβει money, πως θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια με τους 66 Δήμους, την Περιφέρεια Αττικής και αν είναι τελικά υποψήφιος από που θα βρει τα αναγκαία;
*Παραμένω στην Περιφέρεια Αττικής όπου ο Πατούλης, ανακοίνωσε την συμμετοχή του Θεοδόση Πελεγρίνη (Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην πρύτανης και πρώην Υφυπουργός Παιδείας), ως υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου Κεντρικού Τομέα Αθηνών με την Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».
*Η λέξη που θα παίξει πολύ στις Τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές είναι η λέξη «στήριξη». Στήριξη όμως σημαίνει ανταλλάγματα, σίγουρα σε ανθρώπινο δυναμικό με υποψηφίους και αν μπορούν οι στηριγμένοι να πάρουν κάτι παραπάνω, θα το λάβουν ευχαρίστως!
*Όταν ξεκινάς την προεκλογική σου καμπάνια Νίκο Παππά, με καταγγελία του μπασκετικού Ολυμπιακού εναντίον σου, για φθορές στο ΣΕΦ, τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Πολλοί Ολυμπιακοί Νικόλα υπάρχουν και στην Αθήνα και συ άρχισες στραβά, παρά το ότι δήλωσες «Θα πληρώσω τη ζημιά».
*Σημειώστε, ότι στην Αθήνα η Ρωξάνη Μπέη, θα είναι πιθανότατα από το ΠΑΣΟΚ η αντίπαλος, του Μπακογιάννη και του Παππά.
*Μαθαίνω, ότι από την Κουμουνδούρου έχουν κάνει την πονηρή σκέψη σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, να δίνουν στήριξη σε νυν δημάρχους που θα εκλεγούν, έτσι ώστε να μην αφήσουν τον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γίνει μπλε. Το σχέδιο «στήριξη σε νυν Δημάρχους» το έχουν βάλει ήδη σε εφαρμογή, με τη στήριξη του «δεξιού» Παχατουρίδη στο Περιστέρι και του «ΠΑΣΟΚτζή» Καλογιάννη στη Λάρισα.
*Έκανα μία καλή γυροβολιά στους Δήμους Αττικής και σας δίνω την εικόνα που υπάρχει σε ότι αφορά στους Δημάρχους, νυν και υποψηφίους. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Νίκος Χουρσαλάς στον Κορυδαλλό πάει φουλ, ενώ ο Βαγγέλης Τηνιακός στο Χαϊδάρι θα βγει, αλλά στον Β΄ γύρο. Ο Γιάννης Γκίκας στο Αιγάλεω, θα έχει δυσκολίες, όχι από τον Δ. Μπίρμπα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον «δάσκαλο» του συνδυασμού του. Οι Δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου στο Νότιο Τομέα, σχετικά εύκολα θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή, ενώ στην Καλλιθέα ο Δημήτρης Κάρναβος θα πάει στον Β΄ γύρο για να κερδίσει.
*Στο Δήμο Χολαργού – Παπάγου μαθαίνω ότι θα εκλεγεί ο νυν Ηλίας Αποστολόπουλος, όπως και στο Χαλάνδρι ο Σίμος Ρούσσος, ο οποίος θα κερδίσει τον Χάρη Ρώμα από την Α΄ Κυριακή. Στην Αγία Παρασκευή ο νυν και δύο ακόμα από τη ΝΔ σφάζονται μεταξύ τους και μάλλον δουλεύουν για λογαριασμό του Γιάννη Σταθόπουλου στη Β΄ Κυριακή. Στη Φυλή, ο Χρήστος Παππούς θα καθαρίσει το παιχνίδια από την Α΄ Κυριακή, όπως και ο Σταύρος Τσίρμπας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Στο Ίλιον μάλλον θα έχουμε ντέρμπυ, αλλά τελικά ο Νίκος Ζενέτος θα παραμείνει στη θέση του. Για τον Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι, τον Στράτο Σαραούδα στη Μεταμόρφωση και τον Γιώργο Μαρκόπουλο στο Γαλάτσι είναι άνετα κλειδωμένη η Α΄ Κυριακή.
*Κράτησα για το τέλος τέσσερεις Δήμους που θα έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις και συγκεκριμένα την Πεύκη, όπου όλα δείχνουν ότι την Β΄ Κυριακή θα κερδίσει η Μαρίνα Πατούλη, την Κηφισιά όπου στην μονομαχία Θωμάκου – Ξυπολιτά μάλλον θα επικρατήσει ο Γιώργος Θωμάκος, το Ηράκλειο, όπου αν δεν κερδίσει ο Νίκος Μπάμπαλος από την Α΄ Κυριακή, τότε θα έχει μπλεξίματα με τον Γιώργο Παπαδημητρίου στην Β΄ Κυριακή και τέλος τη Νέα Σμύρνη, όπου στον τελικό θα είναι σίγουρα ο Γιώργος Κουτελάκης απέναντι σε μία από τις δύο υποψήφιες γυναίκες Κλαίρη Δελληγιάννη ή Δήμητρα Νάνου, με τη γυναίκα που θα πάει στον Β΄ γύρο να έχει αβαντάζ.
*Στο Δήμο Πειραιά, όπως πάνε τα πράγματα είναι πιθανό ο Γιάννης Μώραλης να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή, καθώς ο Γιώργος Γαβρίλης του ΣΥΡΙΖΑ – παρά το ότι είναι καλό παιδί – θα έχει προβλήματα ως κομματικός. Ο Γαβρίλης ξεκινά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, τα οποία μειώθηκαν πολύ (από 29,72% σε 18,19% στην Α΄ Πειραιά και από 38,22% σε 20,75% στην Β΄ Πειραιά), οπότε, τα ζόρια που θα έχει θα είναι πολλά.
*Στην Κόρινθο, όπου βασικός αντίπαλος του νυν Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου είναι ο Νίκος Σταυρέλης, το παιχνίδι θα μπορούνε να είναι ανοικτό, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση ο Νανόπουλος προηγείται με 11,6%, αλλά το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 26,2%.
*ερώτημα. Αληθεύει ότι στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πρότειναν ως υποψήφιο Μουσουλμάνο ο οποίος στο παρελθόν ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και τον έκοψε ο Χρήστος Μέτιος, γιατί βρήκαν video πριν από περίπου 30 χρόνια, στο οποίο ο Μουσουλμάνος είχε εργαστεί για τη συγγραφή λεξικού για τη γλώσσα των Πομάκων;
*Κλείνω με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου ο Κώστας Μαρκόπουλος χαμογελάει με τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ, νοιώθει «τυχερός» από το χοντρό φάουλ του υπ. Βουλευτή Υγείας Σπύρου Πνευματικού και όπως μαθαίνω τα ψηφοδέλτιά του σε Εύβοια και Φθιώτιδα τα έχει έτοιμα.