Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

“Who’s the next President”

Share

Καλή σας ημέρα καλές μου φίλες και φίλοι. Επίσημα δεν μας έχουν πει ακόμα την 25η Ιουνίου ως ημέρα των εκλογών, παρά ταύτα εγώ άρχισα να μετρώ πάλι αντίστροφα και σας λέω ότι έχουμε 32 και σήμερα. Ο ένας μετά τον άλλον πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και για να μην καθυστερούμε αύριο θα προχωρήσουμε με τηλεδιάσκεψη, έτσι ώστε να μην τρέχουν πέρα δώθε οι πολιτικοί αρχηγοί και κουράζεται και η Πρόεδρος. Τα κόμματα όμως, οι Πρόεδροί τους και τα στελέχη έχουν βάλει φωτιά στα μπατζάκια τους και τρέχουν. Μαζί τους τρέχω και γω και σας λέω ότι έχω πολύ παρασκήνιο.

*«Θαύμα, θαύμα» φώναζαν όταν άκουσαν τον για λίγο ακόμα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει δείγματα αυτοκριτικής ζητώντας για πρώτη φορά (τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια), συγνώμη, λέγοντας. «Ζητώ και μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά δεν πολυανοίχτηκε, ζητώντας «μία» όλη και όλη συγνώμη.

*Στις ίδιες δηλώσεις, ο για λίγο ακόμα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε δύο φορές τη λέξη «ηγεμόνας» και «ηγεμονία», λέξη την οποία φιλοξένησαν χθες στα εξώφυλλά τους η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η «ΑΥΓΗ». Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ (ψάχνω να τους μάθω για να τους συγχαρώ), αποφάσισαν να επενδύσουν στην λέξη «ηγεμόνας», χαρακτηρίζοντας έτσι τον Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση.

*Πρόσεξα επίσης στις ίδιες δηλώσεις, του για λίγο ακόμα Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να μαλώνει την κοινωνία και τους ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά. «Φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία…». Να δείτε τελικά ότι από δω και πέρα θα έχουμε αλλαγή ρόλων, με τον Τσίπρα να γίνει ο χορηγός του Ανδρουλάκη.

*Το «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» του Ανδρουλάκη χάνει το ήμισυ για τη νέα προεκλογική περίοδο, καθώς θα πορευτεί με το «ούτε Μητσοτάκης», για να δείξει ότι αυτός θα είναι ο αντίπαλός του. Βάρδα όμως Νικόλα μου μη τυχόν και σου κάτσει να χρειαστεί να πρέπει να στηρίξεις για το σχηματισμό Κυβέρνησης…

*Μια παρατήρηση που έχει ενδιαφέρον, είναι το ότι οι ΠΑΣΟΚογεννείς υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σταδιακά έχουν αρχίσει να χάνουν δυνάμεις, καθώς ΠΑΣΟΚογεννείς ψηφοφόροι επιστρέφουν στις ρίζες τους.

*Παραδοσιακά γράφεται (το γράφω και γω), ότι η Λάρισα είναι το βαρόμετρο των εκλογών. Δείτε λοιπόν τα Πανελλαδικά αποτελέσματα των εκλογών για τους τρεις μεγάλους παίκτες και σε παρένθεση θα σας έχω τα αντίστοιχα αποτελέσματα της Λάρισας, για να δείτε ότι έχουν δίκιο όσοι στη Λάρισα βλέπουν την εκλογική εικόνα όλης της Ελλάδας. Έχουμε και λέμε. Νέα Δημοκρατία 40,79% (40,23%), ΣΥΡΙΖΑ 20,07% (19,83%), ΠΑΣΟΚ 11,45% (11,91%). Συμπέρασμα. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν χρειάζεται να κάνουν Πανελλαδικές έρευνες. Πετάγονται μέχρι τη Λάρισα και έχουν γρήγορα και φθηνά τα κανονικά εκλογικά αποτελέσματα.

*Το νέο πολιτικό – επιτραπέζιο – παιχνίδι με τίτλο Who’s the next President” ξεκίνησαν να παίζουν στην Κουμουνδούρου και σας παρουσιάζω τρεις συν έναν παίκτες. Η μία κάρτα του παιχνιδιού λέει Efi Ahtsiogou for President”, η άλλη Alexis Haritsis for President”, η τρίτη Rena Dourou for President” και η επιπλέον κάρτα αναγράφει απλά το όνομα Christos”.

*Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο ποια έδρα θα επιλέξει ο Ανδρουλάκης, κάτι το οποίο ψάχνουν με τρέλα ο Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη, ο Παρασύρης στο Ηράκλειο και ο Χρηστίδης στον Νότιο Τομέα. Δια της ατόπου σας λέω ότι δύσκολα θα φάει τον Χρηστίδη, οπότε μένουν οι Παρασύρης και Καστανίδης.

*Αν, επικαλούμενος ο Ανδρουλάκης την ανανέωση κόψει τον Καστανίδη, τότε από τους παλιούς θα του μείνουν στη Βουλή ο Παπανδρέου, ο Νικητιάδης και ο Κουκουλόπουλος.

*Προσπαθώ να μάθω (και δεν μου απαντούν στα τηλέφωνα) για το αν ο Κώστας Ζαχαριάδης θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων του και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, καθώς η Μαριλίζα μπήκε στη Βουλή με 37 επιπλέον ψήφους από τον Κώστα. (Ξενογιαννακοπούλου 16.958 – Ζαχαριάδης 16.921). Συνήθως, όταν η διαφορά ψήφων είναι μέχρι 100, τότε ζητούν επανακαταμέτρηση. Επίσης το ψάχνω γιατί δεν έχω εικόνα στο τι γίνεται με επανακαταμετρήσεις και τη λίστα που θα ακολουθήσει. Μόλις μάθω σας ενημερώνω!

*Ο αψύς Κρητικός μετά το χαστούκι στα Χανιά για τον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ρώτα και μετέτρεψε το “Μόνος μου και όλοι σας” σε “Μόνοι μας και όλοι τους”.  Ισχύει το σενάριο ότι μπορεί ο Παυλής να ζητήσει να μην είναι στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές, για να σωθεί η τιμή (όχι η δικιά του) του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη; Προφανώς ράδιο αρβύλα θα ΄ναι!

*Έρχομαι σε κάποια ΠΑΣΟΚικά. Διπλή γραμμή έδινε η Χαριλάου Τρικούπη για τον Βόρεια Τομέα. Στη γραμμή ήταν η Μιλένα Αποστολάκη και ο Πάνος Βλάχος, με αρκετή βοήθεια στον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

*Με ένα σμπάρο έβγαλε δύο έξω από την Βουλή η Χριστίνα Σταρακά, που εκλέχτηκε στην Αιτωλοακαρνανία με το ΠΑΣΟΚ. Εκτός του ότι άφησε εκτός τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, θεωρούν στο Αγρίνιο ότι είναι βασική αιτία που έμεινε έξω και ο Θάνος Μωραΐτης, καθώς η Σταρακά υπήρξε επί σειρά ετών του Θάνου Μωραΐτη και του πήρα πολύ πελατεία.

*Σημειώνω ότι βροχή έπεφταν τα παραπολιτικά στην Δυτική Ελλάδα για τον Θ. Μωραΐτη, που τον έφερναν – με το ζόρι – υποψήφιο Περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα να εκλέγεται το πουλέν του Αλέξη, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.

*Αναζητώντας ανάμεσα στους εκλεγμένους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους Παπανδρεϊκούς, βρήκα τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Στέφανο Παραστατίδη, την Χριστίνα Σταρακά και στην Αχαΐα τον …Γιώργο Παπανδρέου.

*Σε ότι αφορά στους υποστηρικτές του Λοβέρδου, κατάφερε να επιζήσει κοινοβουλευτικά, μόνο η Νάντια Γιαννακοπούλου. 

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα